7 °C Budapest

Soros György: "a baj az, hogy nagyobb a bankrendszeretek, mint a gazdaságotok!"

2009. március 28. 08:34

Nagy-Britanniának még a végén az IMF-nél kell könyörögnie egy óriási pénzügyi mentőcsomagért - nyilatkozta a The Timesnak Soros György. Egy ilyen lépésre 33 év után először kerülne sor a szigetországban, ha Soros félelme beigazolódik. Szerinte Nagy-Britanniának az az egyik fő problémája, hogy túlfejlett a bankrendszere.

Soros azután beszélt erről, hogy 14 év után először sikertelenül zárult a brit államkötvények aukciója Londonban. A magyar származású nagybefektető úgy véli, Gordon Brown brit miniszterelnöknek rövidesen lehet, hogy fontmilliárdokért kell majd könyörögnie a nemzetközi porondon. Szerinte a G20-ak jövő heti londoni csúcstalálkozója lesz az utolsó esély, hogy elkerülje a világ a harmincas évekbelinél is nagyobb depressziót.

“Az a problémátok, hogy nagyobb a bankrendszeretek, mint a gazdaságotok"- fogalmazott, hozzátéve: ha Nagy-Britannia egyedül szeretné rendbe tenni ezt, akkor óriási adóssága halmozódna fel. Arra a kérdésre válaszolva, vajon az IMF segítsége is szóba jöhet-e, úgy válaszolt: ha a bankrendszer összeomlása folytatódik, ez egy lehetőség, de a jelenlegi helyzetben még nem valószínű.

A G20-csúcstalálkozóval kapcsolatban nem túl optimista Soros, ő inkább arra számít, sikertelen lesz, mert a különböző vélemények nehezen egyeztethetők össze. Pedig a tét óriási: az a kérdés, a nagy világgazdasági válságnál nagyobb depresszió köszönt-e a világra. Szerinte felérne egy katasztrófával, ha a találkozó egy beszélgetéssé silányulna, ugyanis sürgős és konkrét intézkedéseket kellene tenni a fejlődő világ és a periférián lévő országok védelmére a fejlett országokból gyűrűző válság ellen.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?