19 ezer hitelkártya titkos adataira talált a Google

2009. március 31. 10:30

A hétvégén közel húszezer brit internetező hitelkártya-adataira lehetett rákeresni a Google segítségével. Az adatokat eltávolították, a vizsgálat jelenleg is folyik.

Az még nem tisztázott, hogy hogyan és mennyi ideig voltak megtalálhatóak a bankkártya-adatok a keresőprogram segítségével.

Az oldalt eltávolították, az APACS banki szövetség megnyugtatta az érintetteket, hogy időközben már zárolták az illetéktelen kezekbe került számlákat -ettől azonban még fennáll a személyi adatokkal való visszaélés veszélye.

Szakértők azt valószínűsítik, hogy az interneten vásárlók adatait eredetileg vietnami bűnözők által működtetett szerver tartalmazta. Egyelőre azt is vizsgálják, hogy a hackerek hogy juthattak hozzá a hitelkártyák információihoz.

A vietnami szervert azonban már korábban betiltották, de vélhetően maradt egy másolat az adatokból - erre talált rá most a Google.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Google természetesen garantálja, hogy a nem nyilvános adatok ne kerüljenek fel rendszerébe. A cég szóvivője szerint a keresőprogramok nem felelősek a tartalmakért, hiszen csak a bárki által -keresés nélkül is- fellelhető oldalakat mutatja meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?