11 °C Budapest

19 ezer hitelkártya titkos adataira talált a Google

2009. március 31. 10:30

A hétvégén közel húszezer brit internetező hitelkártya-adataira lehetett rákeresni a Google segítségével. Az adatokat eltávolították, a vizsgálat jelenleg is folyik.

Az még nem tisztázott, hogy hogyan és mennyi ideig voltak megtalálhatóak a bankkártya-adatok a keresőprogram segítségével.

Az oldalt eltávolították, az APACS banki szövetség megnyugtatta az érintetteket, hogy időközben már zárolták az illetéktelen kezekbe került számlákat -ettől azonban még fennáll a személyi adatokkal való visszaélés veszélye.

Szakértők azt valószínűsítik, hogy az interneten vásárlók adatait eredetileg vietnami bűnözők által működtetett szerver tartalmazta. Egyelőre azt is vizsgálják, hogy a hackerek hogy juthattak hozzá a hitelkártyák információihoz.

A vietnami szervert azonban már korábban betiltották, de vélhetően maradt egy másolat az adatokból - erre talált rá most a Google.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Google természetesen garantálja, hogy a nem nyilvános adatok ne kerüljenek fel rendszerébe. A cég szóvivője szerint a keresőprogramok nem felelősek a tartalmakért, hiszen csak a bárki által -keresés nélkül is- fellelhető oldalakat mutatja meg.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem