16 °C Budapest

19 ezer hitelkártya titkos adataira talált a Google

2009. március 31. 10:30

A hétvégén közel húszezer brit internetező hitelkártya-adataira lehetett rákeresni a Google segítségével. Az adatokat eltávolították, a vizsgálat jelenleg is folyik.

Az még nem tisztázott, hogy hogyan és mennyi ideig voltak megtalálhatóak a bankkártya-adatok a keresőprogram segítségével.

Az oldalt eltávolították, az APACS banki szövetség megnyugtatta az érintetteket, hogy időközben már zárolták az illetéktelen kezekbe került számlákat -ettől azonban még fennáll a személyi adatokkal való visszaélés veszélye.

Szakértők azt valószínűsítik, hogy az interneten vásárlók adatait eredetileg vietnami bűnözők által működtetett szerver tartalmazta. Egyelőre azt is vizsgálják, hogy a hackerek hogy juthattak hozzá a hitelkártyák információihoz.

A vietnami szervert azonban már korábban betiltották, de vélhetően maradt egy másolat az adatokból - erre talált rá most a Google.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Google természetesen garantálja, hogy a nem nyilvános adatok ne kerüljenek fel rendszerébe. A cég szóvivője szerint a keresőprogramok nem felelősek a tartalmakért, hiszen csak a bárki által -keresés nélkül is- fellelhető oldalakat mutatja meg.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?