-4 °C Budapest

Mire jó a Google Earth? Lopni...

2009. március 17. 17:30

Nem akarunk ötleteket adni senkinek, de egy brit férfi a Google Earth segítségével térképezte fel, mely épületeken találhtó ólomtető.

A fém cserepeket leszaggatva tolvajunk rövid idő alatt 100 ezer fontnyi ólmot lopott - amíg le nem bukott. A Google Earth a fontosabb lakott területekről meglehetősen jó minőségű képeket tesz közzé, így nem csak azt lehet megállapítani, hogy milyen szépek a muskátlik a kertünkben, de sajnos azt is, miből készült a tető. Az ólom ugyanis sötétebb szinezetű, így nem volt nehéz kiszúrni. A 27 éves úriember főleg középületeken végezte áldásos tevékenységét, így áldozatul estek iskolák, múzeumok és templomok is.

A szorgalmas tolvaj röpke fél év alatt 44,6 tonnányi ólmot kapkodott le a tetőkről, melyet nagyjából tonnánként ezer fontért értékesített - vagyis csaknem 14 millió forintot keresett hat hónap alatt. Az urat nyolc havi elzárásra ítélték több évre felfüggesztve, miután együttműködött a bírósággal és legalább 30 lopást beismert. A tolvaj nem csak a Google Earth-ön járt utána mindennek a lehető legalaposabban, de a lopások helyszínére is szakszerszámokkal érkezett, sőt autót is "szerzett" annak érdekében, hogy lebukás esetén nyom nélkül távozhasson.

Bár az eset felkavaró, azt azért mégsem hinnénk, hogy tömegessé válnának a Google Earth segítségével végrehajtott bűntények, mint ahogy az sem valószínű, hogy a Paksi Atomerőmű nagyobb veszélynek van kitéve azért, mert nincs kikockázva a Google Earth-ön. A program segítségével rengeteget megtudhatunk a bolygónk felszínéről, az égboltról, sőt lassan a tengerek mélyéről is, kár lenne farkast kiáltani rögtön.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?