2 °C Budapest

Mégsem rákkeltőek a Johnson & Johnson babaolajai

2009. március 23. 10:00

A Kínai Állami Élelmiszer-és Gyógyszerfelügyelet nem talált bizonyítékot arra, hogy a Johnson & Johnson babaápolási termékei rákkeltő anyagokat tartalmaznának. Ezt korábban egy egészségügyi aktivista csoport állította.

A pekingi ellenőrök 33 terméket -köztük 14 féle fürdőolajat és testápolót- vizsgáltak, de nem találták nyomát rákkeltő vagy mérgező szereknek. Ugyanakkor a testület közölet: továbbra is szigorúan vizsgálja majd a termékeket, és ha szükséges, azonnal beavatkozik.

A Johnson & Johnson és más gyártók termékei a "Campaign for Safe Cosmetics" (Kampány a Biztonságos Kozmetikumokért) nevű amerikai aktivista csoport feketelistáján szerepeltek, mint olyan árucikkek, amelyek formaldehidet vagy dioxint tartalmaznak.

A kirobbant botrány miatt több nagy üzletlánc is levette polcairól a gyanúba keveredett babaápolási cikkeket azonban a hatósági vizsgálatok eredményeinek hatására várhatóan ismét forgalmazzák majd őket.

Az eset azért váltott ki nagy riadalmat, mert tavaly ősszel a kínai hatóságok melamint találtak három jelentős tejipari vállalat által forgalmazott tejben. A mérgező anyaggal szennyezett bábitápszerek - amelyek miatt több ezer csecsemő került kórházba, sok közülük meg is halt - és élelmiszerek a világ számos pontjára eljutottak, Magyarországon is találtak olyan termékeket, amelyekben az egészségügyi határérték felett volt a melamin mennyisége.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58