17 °C Budapest

Ki örül a gyenge forintnak? A bevásárlóturisták mindenképp!

2009. március 23. 09:30

A hazai üzletláncok tapasztalatai szerint az elmúlt hetekben megnőtt a gyenge forint előnyeit kihasználni igyekvő, szomszédos országból érkező bevásárlók száma, akik mindent visznek!

A TescoGlobal Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője szerint Esztergomban, Győrben, Mosonmagyaróváron és Miskolcon is megugrott a külföldi bevásárlók száma, akik mindent visznek, de főkénét műszaki cikkeket, ruházati termékeket, élelmiszereket és vegyszereket.

Bár a vásárlók nemzetiségéről nem vezetnek statisztikát, a munkatársak közvetlen beszámolói, a parkolóban lévő szlovák rendszámú autók, és persze a forgalom növekedése mind erre engednek következtetni. Ráadásul a jelenség már nem csak hétvégén, de hétköznap is megfigyelhető.

A déli határszakaszon ugyanakkor nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést, csakúgy mint a CBA sem. A Csemege-Match hálózatában csak egyetlen üzletben tapasztaltak megnövekedett külföldi forgalmat, méghozzá az Esztergomiban. Ennek az a magyarázata, hogy a Match inkább belvárosi szupermarketeket üzemeltet.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?