-1 °C Budapest

Ki örül a gyenge forintnak? A bevásárlóturisták mindenképp!

2009. március 23. 09:30

A hazai üzletláncok tapasztalatai szerint az elmúlt hetekben megnőtt a gyenge forint előnyeit kihasználni igyekvő, szomszédos országból érkező bevásárlók száma, akik mindent visznek!

A TescoGlobal Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője szerint Esztergomban, Győrben, Mosonmagyaróváron és Miskolcon is megugrott a külföldi bevásárlók száma, akik mindent visznek, de főkénét műszaki cikkeket, ruházati termékeket, élelmiszereket és vegyszereket.

Bár a vásárlók nemzetiségéről nem vezetnek statisztikát, a munkatársak közvetlen beszámolói, a parkolóban lévő szlovák rendszámú autók, és persze a forgalom növekedése mind erre engednek következtetni. Ráadásul a jelenség már nem csak hétvégén, de hétköznap is megfigyelhető.

A déli határszakaszon ugyanakkor nem tapasztaltak jelentősebb forgalomnövekedést, csakúgy mint a CBA sem. A Csemege-Match hálózatában csak egyetlen üzletben tapasztaltak megnövekedett külföldi forgalmat, méghozzá az Esztergomiban. Ennek az a magyarázata, hogy a Match inkább belvárosi szupermarketeket üzemeltet.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem