8 °C Budapest

Szlovák feliratok a magyar Auchanban

2009. március 11. 18:00

A jelentősen megnövekedett bevásárlóturizmus hatására egyre több bolt helyez ki szlovák nyelvű táblákat. Északi szomszédaink közül ugyanis egyre többen jönnek át Magyarországra vásárolni, és nem csak a felvidéki magyarok- írja a boon.hu.  

"Hamarosan szlovák nyelvű táblákat - tájékoztatókat, termékismertetőket - fogunk kihelyezni áruházainkban" - tájékoztatott Prokopné Váraljai Edina, a miskolci Auchan áruház igazgatói asszisztense. "Ezen kívül tervezzük, hogy a honlapunkat szlovák nyelven is olvashatják majd a vásárlók" - tette hozzá. "Áprilistól pedig terjeszteni fogjuk prospektusainkat Szlovákiában is."

A Tesco egyelőre nem tervez hasonló újdonságokat, mint mondták: "Meg fogjuk vizsgálni, hogy valóban szükség van-e szlovák nyelvű feliratokra, de úgy tapasztaljuk, hogy a szomszédos országból érkező vásárlók nagy része magyar ajkú. A kiszolgálásunk sem igényel magas szintű kommunikációt" - mondta el Hackl Mónika, a Tesco áruházlánc kommunikációs vezetője.

Hozzátette: nem szeretnék elveszíteni a magyar vásárlókat, ezért fokozott erőt fektetnek a polcok folyamatos feltöltésére, és odafigyelnek munkatársaik létszámára, hogy megfelelően kezelhessék a "dömpinget".

Miskolc bevásárlóutcájának butikjaiban sem ismeretlen a jelenség, a vevők közül tízből heten szlovák állampolgárok.

Az eladók közül sokan megtanulták a szlovák alapkifejezéseket, hogy könnyebben menjen a kommunikáció a vásárlókkal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Szombaton csak szlovákok jöttek be hozzánk" - mondta egy eladó. "Az különbözteti meg őket a magyaroktól, hogy ők nem nézik az árakat" - tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre több a határhoz közeli boltokban a szlovák állampolgár, akik a gyenge forint miatt nálunk intézik a bevásárlásukat.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?