3 °C Budapest

Szlovák feliratok a magyar Auchanban

2009. március 11. 18:00

A jelentősen megnövekedett bevásárlóturizmus hatására egyre több bolt helyez ki szlovák nyelvű táblákat. Északi szomszédaink közül ugyanis egyre többen jönnek át Magyarországra vásárolni, és nem csak a felvidéki magyarok- írja a boon.hu.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Hamarosan szlovák nyelvű táblákat - tájékoztatókat, termékismertetőket - fogunk kihelyezni áruházainkban" - tájékoztatott Prokopné Váraljai Edina, a miskolci Auchan áruház igazgatói asszisztense. "Ezen kívül tervezzük, hogy a honlapunkat szlovák nyelven is olvashatják majd a vásárlók" - tette hozzá. "Áprilistól pedig terjeszteni fogjuk prospektusainkat Szlovákiában is."

A Tesco egyelőre nem tervez hasonló újdonságokat, mint mondták: "Meg fogjuk vizsgálni, hogy valóban szükség van-e szlovák nyelvű feliratokra, de úgy tapasztaljuk, hogy a szomszédos országból érkező vásárlók nagy része magyar ajkú. A kiszolgálásunk sem igényel magas szintű kommunikációt" - mondta el Hackl Mónika, a Tesco áruházlánc kommunikációs vezetője.

Hozzátette: nem szeretnék elveszíteni a magyar vásárlókat, ezért fokozott erőt fektetnek a polcok folyamatos feltöltésére, és odafigyelnek munkatársaik létszámára, hogy megfelelően kezelhessék a "dömpinget".

Miskolc bevásárlóutcájának butikjaiban sem ismeretlen a jelenség, a vevők közül tízből heten szlovák állampolgárok.

Az eladók közül sokan megtanulták a szlovák alapkifejezéseket, hogy könnyebben menjen a kommunikáció a vásárlókkal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Szombaton csak szlovákok jöttek be hozzánk" - mondta egy eladó. "Az különbözteti meg őket a magyaroktól, hogy ők nem nézik az árakat" - tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre több a határhoz közeli boltokban a szlovák állampolgár, akik a gyenge forint miatt nálunk intézik a bevásárlásukat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20