17 °C Budapest

Románia lehet a szelek óriása: lekörözik a hollandokat is!

Pénzcentrum
2009. március 19. 15:00

Európában a szélerőművek hazájának főként a nyugati országok, így Hollandia és Németország számítanak, azonban a iparági szakértők szerint ez hamarosan megváltozhat, ugyanis újabban Lengyelország, Románia, Csehország kerültek a befektetők érdeklődésének középpontjába!

Kelet-Európa említett országainak földrajzi adottságai, továbbá energiapolitikájuk és támogatási rendszerük egyre több befektető számára világossá teszi, hogy érdemes lehet nyugat-európai és tengerentúli beruházások helyett kelet felé kacsintgatniuk.

Iparági szakértők szerint ugyanis az ezekben az országokban végrehajtott befektetések jóval gyorsabb megtérülést ígérnek most, mint például Németországban, vagy Spanyolországban.

A BusinessGreen.com nevű oldalnak megszólaló Fraser McLachlan, a GCube nevű, szélerőmű projektek biztosításával foglalkozó cég igazgatója, Kelet-Európában óriási potenciált lát ebben az iparágban. Nem véletlen, hogy ők biztosítják azt a romániai projektet is, amely a tervek szerint Európa legnagyobb szélerőmű-farmját hozza majd létre.

McLachlan hozzátette: várhatóan 2011-ig számos hasonló projekt fog a térségben megvalósulni, így nem elképzelhetetlen, hogy öt éven belül Romániáé lesz a vezető szerep ezen a téren, lekörözve Németországot, sőt Hollandiát is. Ebben persze nagy szerepe van az ilyen jellegű projektek állami támogatásának is, ami Romániában most a legattraktívabb az összes többi ország közül.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?