3 °C Budapest

Nem fizetnek adót a szupergazdagok!

Pénzcentrum
2008. december 31. 10:00

Az adóelkerülő offshore cégek felé vezető jogi utak lezárását követeli Nagy-Britannia legnagyobb szakszervezete, aki szerint a brit vállalatok évente többmilliárd fontnyi adó befizetését kerülik el így.

Nemcsak Kovács László, az EU adójogi biztosa, de a legnagyobb brit szakszervezet, a Unite is rosszallását fejezte az offshore cégek miatt, amelyek segítségével a legnagyobb vállalatok jelentős mennyiségű adó befizetését kerülik el. A Unite szerint az évente be nem fizetett adó mintegy 25 milliárdra rúg, és ebben a becslésben csak a cégek vannak benne, a szupergazdag lakosok - vagyis azok, akik évente több, mint 200 000 fontot keresnek - nincsenek.

A szakszervezet véleménye szerint a kormánynak be kellene hajtania az offshore cégeken keresztül távozott adófontokat, és abból a tervek szerint amúgy is súlyos milliárdokba kerülő gazdaságélénkítő program alapjait megteremtenie. Felülvizsgálná a Unite a strukturált pénzügyi műveletek piacát is, mivel a fennálló adózási kiskapuknak köszönhetően a privát bankárok segítségével a gazdagok el tudják kerülni, hogy a jövedelmeik miatt rájuk és adórészt teljes egészében meg kelljen fizetniük.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57