16 °C Budapest

Brüsszel baklövése: drágábbak lesznek a mobiltelefonok?

Pénzcentrum
2008. december 19. 15:00

Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy a csúcskategóriás mobiltelefonokra plusz adót vet ki a jövőben, ami természetesen magasabb fogyasztói árat, és így újabb csapást jelentene a már egyébként is kivérzett iparág számára.

A Reuters által idézett törvényjavaslatot múlt héten küldte el a tagországoknak a Bizottság, melynek értelmében a multifunkcionális készülékeket plusz adóval terhelnék. Azok a mobiltelefonok, melyeken tévét is lehet nézni, 14 százalékos adóterhet, amelyek navigációs rendszerként is működnek, 3,7 százalékosat viselnének a jövőben.

A top mobilkészülékek gyártóit képviselő lobbiszervezet (EICTA) szerint ez egy akkora elhibázott lépés lenne az Unió részéről, amellyel azt is kockára tennék, hogy a válságban már egyébként is kivérzett mobilpiaci szereplők még rosszabb helyzetbe kerüljenek, az eladások, a szükségszerű áremelkedés miatt tovább zuhannának, sőt akár a legújabb technológiák el is kerüljék az európai piacokat.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?