BKV-sztrájk karácsony előtt: lesz még rosszabb!

Pénzcentrum
2008. december 12. 08:15

Jövő csütörtökön félnapos sztrájkot tarthatnak a BKV autóbuszos szakszervezetei, ha követeléseikről hétfőig nem tudnak megegyezni a cég vezetőségével. Kellő jóakarattal állítólag még elkerülhető az üzemkezdettől délután egyig hirdetett munkabeszüntetés - írja a Magyar Hírlap.

A buszosok azt követelik a kormánytól, hogy szülessen törvény a városi közlekedés finanszírozásáról, az állam növelje a normatív támogatást, a finanszírozás átalakításával teremtse meg a BKV stabil működését.

A fővárossal szemben elvárás, hogy vállalja át a BKV 80 milliárdos tartozásának kamatterheit, és ne a jegyárak növelésével pótolja a működéshez hiányzó forrásokat, hanem hozzon létre külön alapot, mely fedezetül szolgálhatna a BKV működéséhez.

A kötött pályások szakszervezetei nem tartanak munkabeszüntetést, a metró, a villamos, a HÉV és a troli tehát üzemszerűen jár majd. Ez azonban mindössze annyit jelent, hogy ők januárra tartogatják erőiket, akkor kezdődnek ugyanis a bértárgyalások, valamint a BKV holdinggá alakítása körüli egyeztetések.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16