24 °C Budapest

2009 technológiai trendjei - a szakértő ismét jósol

Pénzcentrum
2008. december 12. 15:00

Mark Anderson, a Strategic News Service technológiai kiadvány szakírója minden évben jóslatokba bocsátkozik a következő évi trendeket illetően. Az idei évre például azt jósolta, hogy az ultrakönnyű PC-k fognak teret hódítani, és hogy az Apple is piacra dob majd egyet, ami tulajdonképpen a MacBook Air-rel meg is valósult.

Anderson szerint jövőre a háztartási szórakoztató elektronika fog jobban fejlődni, ami nem is meglepő, hiszen az anyagilag szűkösebb keretek között mozgó lakosság számára a moziba és étterembe járás helyett az otthonülős programok jelentik majd a kikapcsolódást.

Ezt egyrészt nagyobb átmérőjű televíziók formájában képzeli el a szakértő, hiszen a videojátékok élvezhetőségén a képernyő mérete sokat lendít.

A szűk költségvetés miatt az ingyenesen, vagy elhanyagolható összegekért letölthető mobiltelefon-alkalmazások is elszaporodnak majd, vagyis a 2009-es év az olcsó termékek és szolgáltatások éve lesz a mobilpiacon. Az iTunes-ról letölthető iPhone-alkalmazások kitűnő példái ennek a trendnek.

Az úgynevezett smartphone-ok is jóval komplexebb funkciókkal bővülnek majd, hangfelismerő és tárcsázó szoftverrel szerelik majd fel őket, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen számot tárcsázás nélkül, villámgyorsan fel lehessen hívni. Persze ez a szolgáltatás nem jelent akkora újdonságot, most azonban szélesebb körben is teret nyerhet majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szintén elérhetőek lesznek majd olyan szolgáltatások mobilon keresztül, melyek egyfajta személyi asszisztensi feladatokat látnak el. Üzleti úton lévőknek például nem lesz más teendőjük, mint küldeni egy üzenetet, hogy milyen útra és hova indulnak, és az összes ehhez kapcsolódó információt, szállodacímet, autóbérlő cégek adatait, az adott város kulturális programjait megkapjuk a mobilunkra, ahonnan aztán a bérlés, foglalás is egy gombnyomásra megoldható.

2009- a netbook-ok éve is lesz, ezek az igen apró és könnyű hordozható számítógépek ugyanis már idén is sikeresnek bizonyultak, azonban Anderson szerint jövőre ez a szegmens bővül majd csak igazán. "Mindenkinek lesz, a kérdés csak az, hogy milyen színű" - állítja a szakíró.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?