15 °C Budapest

Még a modernkori pestisnél is pusztítóbb - szörnyű jövőt jósol a WHO!

Pénzcentrum
2008. december 10. 15:00

2010-re a rák lekörözheti a szívinfarktust a legtöbb a halálos áldozatot követelő betegségek listáján, 2030-ra pedig meg is duplázódhat a rákban évente életüket vesztők száma - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Egy kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a WHO a dohányzók egyre növekvő számára hívta fel a figyelmet, ugyanis ma már a dohányzó emberek 40 százaléka a fejlődő országokban (Indiában és Kínában) él.

Várhatóan évente mintegy 1 százalékkal fog nőni a rákos megbetegedésekben életüket veszítők száma, ami idén mintegy 7 millió embert jelent, azonban a diagnosztizál betegek száma ennél jóval több, mintegy 12 millióra tehető.

2030-ra a helyezet még súlyosabb lesz, addigra ugyanis -a WHO prognózisa szerint - évente 27 millió embernél fognak rákot megállapítani, ami összesen mintegy 75 millió embert jelent majd, melyből évente 17 millióan áldozataivá is válnak a szörnyű betegségnek.

Ez pedig óriási terhet ró majd az egészségügyi rendszerekre, különösen a kevésbé fejlett országokéra, ahol ráadásul egyelőre nem is igazán tulajdonítanak jelentőséget ennek a kérdésnek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A szervezet ezért a kormányokat szólítja fel, különösen USA-t, hogy mind anyagilag, mind politikailag álljanak ki az ügy mellett, amit többek között egy nemzetközi dohányipart kontrolláló szerződés aláírásával lát megoldhatónak a WHO.

Sokan talán nem is sejtik ugyanis, hogy a rákos megbetegedések halálos áldozatainak száma, meghaladja a modernkori pestisként emlegetett aids, a malária és a tbc áldozatainak összességét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?