Még a modernkori pestisnél is pusztítóbb - szörnyű jövőt jósol a WHO!

Pénzcentrum
2008. december 10. 15:00

2010-re a rák lekörözheti a szívinfarktust a legtöbb a halálos áldozatot követelő betegségek listáján, 2030-ra pedig meg is duplázódhat a rákban évente életüket vesztők száma - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Egy kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a WHO a dohányzók egyre növekvő számára hívta fel a figyelmet, ugyanis ma már a dohányzó emberek 40 százaléka a fejlődő országokban (Indiában és Kínában) él.

Várhatóan évente mintegy 1 százalékkal fog nőni a rákos megbetegedésekben életüket veszítők száma, ami idén mintegy 7 millió embert jelent, azonban a diagnosztizál betegek száma ennél jóval több, mintegy 12 millióra tehető.

2030-ra a helyezet még súlyosabb lesz, addigra ugyanis -a WHO prognózisa szerint - évente 27 millió embernél fognak rákot megállapítani, ami összesen mintegy 75 millió embert jelent majd, melyből évente 17 millióan áldozataivá is válnak a szörnyű betegségnek.

Ez pedig óriási terhet ró majd az egészségügyi rendszerekre, különösen a kevésbé fejlett országokéra, ahol ráadásul egyelőre nem is igazán tulajdonítanak jelentőséget ennek a kérdésnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szervezet ezért a kormányokat szólítja fel, különösen USA-t, hogy mind anyagilag, mind politikailag álljanak ki az ügy mellett, amit többek között egy nemzetközi dohányipart kontrolláló szerződés aláírásával lát megoldhatónak a WHO.

Sokan talán nem is sejtik ugyanis, hogy a rákos megbetegedések halálos áldozatainak száma, meghaladja a modernkori pestisként emlegetett aids, a malária és a tbc áldozatainak összességét.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?