Sorozatos átverések a kasszánál: miben bízhat a hipermarket vásárlója?

Pénzcentrum
2008. november 25. 09:30

2005 decemberében pattant ki először a botrány, mely szerint a világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart kaliforniai üzleteiben rendszeresen magasabb árakat használ a kasszáknál, mint amit a polcokon hirdet.

A hosszas vizsgálatok eredményei rámutatnak, hogy összesen 164 üzlet érintett az ügyben és azok a vásárlók, akiknél túlszámlázás történt, átlagosan 8,4 dollárral fizettek többet a kasszánál, mint amennyit a kiírt árak indokoltak volna.

A jogi útra terelt ügy rendezése érdekében a cég 1,4 millió dollártól szabadul meg, és a jövőben vállalja, hogy amennyiben kaliforniai üzletei bármelyikében az árbeolvasó hibája miatt valamely termék ára a kasszánál magasabb lesz, mint a címkén kiírt ár, akkor az adott termékre 3 dollár árengedményt ad. (Ha a termék olcsóbb 3 dollárnál, akkor a vásárló ajándékba kapja azt az okozott kellemetlenségért.)

Nem árt tudni, hogy ha itthon hasonló jelenséggel találkozunk, akkor a kereskedő köteles a kiírt alacsonyabb áron odaadni nekünk a terméket, ellenkező esetben a fogyasztóvédelemmel kell szembenéznie (már ha panaszt tesz a vásárló).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?