8 °C Budapest

Nőtt a beutazók száma az USA-ba, de vigyázni kell a kalózoldalakkal!

Pénzcentrum
2008. november 24. 08:30

Növekvő beutazó szám és csökkenő vízumkérelem így összegezte az első vízummentes hét tapasztalatait az USA budapesti nagykövetségének sajtóattaséja. Pontos statisztikák egyelőre még nem állnak rendelkezésre, de az eddigi tapasztalatok kedvezőek - írja a Napi Gazdaság.

Rendkívüli eseményről nem érkezett beszámoló, az elmúlt héten egyetlen magyar állampolgárt sem fordítottak vissza a határról. Az elektronikus vízumrendszer is jól vizsgázott, késés vagy rendszerhiba nem történt.

A kalózoldalakkal kapcsolatban azonban egyre több bejelentés érkezik a nagykövetségre. Az amerikai külügyminisztérium többször figyelmeztette a beutazókat ezek veszélyeire. A borsos díjazásért különleges elbánást és gyorsabb ügyintézést ígérő honlapok semmilyen felhatalmazással nem rendelkeznek.

A vízumok beszerzésében (90 napon túli ott-tartózkodáshoz, tanuláshoz és munkavállaláshoz szükséges) egyenként 40 ezer forintért továbbra is az Amerikai Kereskedelmi Kamara nyújt segítséget az érdeklődőknek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm