Nőtt a beutazók száma az USA-ba, de vigyázni kell a kalózoldalakkal!

Pénzcentrum
2008. november 24. 08:30

Növekvő beutazó szám és csökkenő vízumkérelem így összegezte az első vízummentes hét tapasztalatait az USA budapesti nagykövetségének sajtóattaséja. Pontos statisztikák egyelőre még nem állnak rendelkezésre, de az eddigi tapasztalatok kedvezőek - írja a Napi Gazdaság.

Rendkívüli eseményről nem érkezett beszámoló, az elmúlt héten egyetlen magyar állampolgárt sem fordítottak vissza a határról. Az elektronikus vízumrendszer is jól vizsgázott, késés vagy rendszerhiba nem történt.

A kalózoldalakkal kapcsolatban azonban egyre több bejelentés érkezik a nagykövetségre. Az amerikai külügyminisztérium többször figyelmeztette a beutazókat ezek veszélyeire. A borsos díjazásért különleges elbánást és gyorsabb ügyintézést ígérő honlapok semmilyen felhatalmazással nem rendelkeznek.

A vízumok beszerzésében (90 napon túli ott-tartózkodáshoz, tanuláshoz és munkavállaláshoz szükséges) egyenként 40 ezer forintért továbbra is az Amerikai Kereskedelmi Kamara nyújt segítséget az érdeklődőknek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?