24 °C Budapest

Nőtt a beutazók száma az USA-ba, de vigyázni kell a kalózoldalakkal!

Pénzcentrum
2008. november 24. 08:30

Növekvő beutazó szám és csökkenő vízumkérelem így összegezte az első vízummentes hét tapasztalatait az USA budapesti nagykövetségének sajtóattaséja. Pontos statisztikák egyelőre még nem állnak rendelkezésre, de az eddigi tapasztalatok kedvezőek - írja a Napi Gazdaság.

Rendkívüli eseményről nem érkezett beszámoló, az elmúlt héten egyetlen magyar állampolgárt sem fordítottak vissza a határról. Az elektronikus vízumrendszer is jól vizsgázott, késés vagy rendszerhiba nem történt.

A kalózoldalakkal kapcsolatban azonban egyre több bejelentés érkezik a nagykövetségre. Az amerikai külügyminisztérium többször figyelmeztette a beutazókat ezek veszélyeire. A borsos díjazásért különleges elbánást és gyorsabb ügyintézést ígérő honlapok semmilyen felhatalmazással nem rendelkeznek.

A vízumok beszerzésében (90 napon túli ott-tartózkodáshoz, tanuláshoz és munkavállaláshoz szükséges) egyenként 40 ezer forintért továbbra is az Amerikai Kereskedelmi Kamara nyújt segítséget az érdeklődőknek.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm