22 °C Budapest

Felpörgetheti a turizmust a vízummentesség: irány az USA!

Pénzcentrum
2008. október 1. 08:45

Már hosszú ideje folyik az ígérgetés a vízummentességgel kapcsolatban, de úgy tűnik, a mai utolsó egyezmény aláírásával jövő január 12.-től vízummentesen utazhatunk az Egyesült Államokba. Ezzel akár 25-30 százalékkal is növekedhet az USA-ba utazó magyar turisták száma a következő egy-két évben - írja a Világgazdaság.

Az utazási irodák képviselői optimisták, mivel a tengerentúli utak versenyképes áron elérhetőek, ráadásul az idegenforgalmi szolgáltatások, mint például az autóbérlés az európainál jóval olcsóbban elérhető. A vízumigénylés folyamata viszont sok turista kedvét vette el attól, hogy ide látogasson, ugyanis a konzuli tisztviselőnek minden egyes emberről azt kell feltételeznie a törvény értelmében, hogy bevándorló, így az utasnak kell bizonyítania, hogy vissza fog térni az országba.

Az utazási irodák ráadásul nem intézhettek vízumot az ügyfelek számára, pedig így sokkal egyszerűbb lett volna az utak megszervezése. A bonyolult procedúra miatt kevés volt az utas, emiatt viszont kevés iroda foglalkozik tengerentúli utak kínálásával. A vízummentesség bevezetésével viszont ez meg fog változni, a növekvő igény miatt egyre többen fogják ezeket az utakat is bevenni a palettájukba.

Mivel az egyhetes szállás repülőjeggyel, szállással és ellátással együtt 2-300 ezer forintból kijön, valószínűleg többen fogják ezt választani mondjuk a 4-500 ezer forintért kapható Thaiföldre vagy Mauritiusra szervezett utaknál.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?