23 °C Budapest

Felpörgetheti a turizmust a vízummentesség: irány az USA!

Pénzcentrum
2008. október 1. 08:45

Már hosszú ideje folyik az ígérgetés a vízummentességgel kapcsolatban, de úgy tűnik, a mai utolsó egyezmény aláírásával jövő január 12.-től vízummentesen utazhatunk az Egyesült Államokba. Ezzel akár 25-30 százalékkal is növekedhet az USA-ba utazó magyar turisták száma a következő egy-két évben - írja a Világgazdaság.

Az utazási irodák képviselői optimisták, mivel a tengerentúli utak versenyképes áron elérhetőek, ráadásul az idegenforgalmi szolgáltatások, mint például az autóbérlés az európainál jóval olcsóbban elérhető. A vízumigénylés folyamata viszont sok turista kedvét vette el attól, hogy ide látogasson, ugyanis a konzuli tisztviselőnek minden egyes emberről azt kell feltételeznie a törvény értelmében, hogy bevándorló, így az utasnak kell bizonyítania, hogy vissza fog térni az országba.

Az utazási irodák ráadásul nem intézhettek vízumot az ügyfelek számára, pedig így sokkal egyszerűbb lett volna az utak megszervezése. A bonyolult procedúra miatt kevés volt az utas, emiatt viszont kevés iroda foglalkozik tengerentúli utak kínálásával. A vízummentesség bevezetésével viszont ez meg fog változni, a növekvő igény miatt egyre többen fogják ezeket az utakat is bevenni a palettájukba.

Mivel az egyhetes szállás repülőjeggyel, szállással és ellátással együtt 2-300 ezer forintból kijön, valószínűleg többen fogják ezt választani mondjuk a 4-500 ezer forintért kapható Thaiföldre vagy Mauritiusra szervezett utaknál.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm