24 °C Budapest

Gigabővítés Tesco-módra: "2013-ra akár évi 30 üzletet is nyithatunk"

Pénzcentrum
2008. november 24. 05:38

A világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca bejelentette, hogy tovább bővíti kínai egységeinek számát. A tervek szerint az ország keleti partvidékén fekvő 94 milliós Shandong és a 34 millió lakosú Fujian tartományban előbb évi tíz, de öt év múlva már akár évi 30 üzletet is nyithatnak.

A brit cég Liaoning tartományban már évek óta jelen van, a tervezett bővítéssel majdnem teljes egészében lefedik majd az ázsiai ország keleti partvidékét. A Tesco az elmúlt négy évben megduplázta kínai forgalmát, de ez még mindig csak töredékét teszi ki a cégcsoport teljes árbevételének.

A cég stratégiai elemzőket és befektetési szakértőket küldött az országba, akik szerint az urbanizáció növekedésével folyamatosan bővül a kereskedőlánc célpiaca. A meglévő kínai üzletek eredményei bíztatóak a jövőre nézve, a cégnek ugyanakkor a helyi olcsó termékeket forgalmazó kereskedelmi egységek mellett az országban megjelent egyéb nemzetközi áruházláncokkal is meg kell küzdeni a vásárlók kegyeiért.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem