2 °C Budapest

Gigabővítés Tesco-módra: "2013-ra akár évi 30 üzletet is nyithatunk"

Pénzcentrum
2008. november 24. 05:38

A világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca bejelentette, hogy tovább bővíti kínai egységeinek számát. A tervek szerint az ország keleti partvidékén fekvő 94 milliós Shandong és a 34 millió lakosú Fujian tartományban előbb évi tíz, de öt év múlva már akár évi 30 üzletet is nyithatnak.

A brit cég Liaoning tartományban már évek óta jelen van, a tervezett bővítéssel majdnem teljes egészében lefedik majd az ázsiai ország keleti partvidékét. A Tesco az elmúlt négy évben megduplázta kínai forgalmát, de ez még mindig csak töredékét teszi ki a cégcsoport teljes árbevételének.

A cég stratégiai elemzőket és befektetési szakértőket küldött az országba, akik szerint az urbanizáció növekedésével folyamatosan bővül a kereskedőlánc célpiaca. A meglévő kínai üzletek eredményei bíztatóak a jövőre nézve, a cégnek ugyanakkor a helyi olcsó termékeket forgalmazó kereskedelmi egységek mellett az országban megjelent egyéb nemzetközi áruházláncokkal is meg kell küzdeni a vásárlók kegyeiért.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem