11 °C Budapest

A Tesco és a Penny Market előtt demonstrálnak

Pénzcentrum
2008. november 21. 10:00

A Tesco gyáli és a Penny Market alsónémedi raktárbázisa előtt félpályás útlezárással demonstrálnak ma az állattartó vállalkozások. A szervezők szerint a megmozdulások akár jövő péntekig is eltarthatnak, ha az érdekképviseletek és a nagy üzletláncok nem tudnak megállapodni a szektor pozícióinak javításáról - írja a Világgazdaság.

Az eseményes a sertés-, a baromfi- és a tejtermelők vesznek részt, de más ágazati szervezetek is csatlakoztak az eseményhez. Az ágazat képviselői szerint a termelési költségeket nem tudják érvényesíteni az átadási árakban, miközben a kereskedelemben jelentős haszon csapódik le.

A belföldi termelők azt is kifogásolják, hogy miközben egyre nagyobbak a veszteségek, a polcokon sokszor silány minőségű importtermékek jelennek meg. A termelők követelik, hogy a kereskedelemben a kínálat 80 %-át magyar élelmiszerek tegyék ki, valamint szeretnék elérni, hogy a polcpénzt 5 %-ban maximalizálják.

A követelések között szerepel még a 30 napos fizetési határidő szigorú betartása, illetve, hogy az üzletláncok ne értékesíthessenek beszerzési ár alatt. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium is egy megállapodás megkötését szorgalmazza, ezzel kívánják önkorlátozásra bírni az üzletláncokat.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?