Jól vigyázz, mit veszel karácsonyra!

Pénzcentrum
2008. november 18. 11:00

Az elmúlt néhány évben számos kínai termék - elsősorban játékok, és tejtermékek - okozott riadalmat az európai piacokon azzal, hogy nem feleltek meg a biztonsági és minőségi előírásoknak, így gyermekeink életét is veszélybe sodorták. Márpedig egy átlag fogyasztó nem biztos, hogy felismeri, mit rejt a csomagolás...

Az Európában kapható játékok 85 százaléka Kínából származik, így aztán nem is meglepő, hogy mind a két félnek komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy megfelelő kommunikáció alakuljon ki közöttük, már ami a termékek biztonsági előírásoknak való megfelelését illeti. Éppen ezért hétfőn megállapodás született, miszerint erősíteni fogják a kétoldalú kapcsolataikat, az információkat, esetleges termékvisszahívásokat gyorsabban fogják közölni egymással.

Harmadik félként az USA is részt vett a tárgyaláson, ahol Nancy Nord, az USA termékbiztonsági tanácsának elnöke javasolta, hogy harmonizálják a játékokra vonatkozó biztonsági előírásokat is, hiszen hosszú távon csak így érhető el, hogy a fogyasztók valóban minőségi termékhez jussanak, bárhol vásárolnak is.

A Bizottság elmúlt évek veszélyes fogyasztási cikkekről készített jelentései szerint, az EU piacairól visszahívott termékek fele kínai termék volt, ami 2007-ben több tíz millió kínai játék piacról történő kivonását jelentette.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm