12 °C Budapest

Vigyázz! Mire kell a legjobban figyelni?

Pénzcentrum
2008. november 6. 11:00

A PayPal és az Ipsos Research felmérés újra rámutat arra, mennyire fontos, hogy az emberek felkészültek legyenek, mielőtt bármilyen internetes tranzakcióba kezdenek. A legfontosabb megjegyezni, hogy mindig legyünk óvatosak, tartsuk észben, jobb félni mint megijedni.

A fent említett felmérés szerint a legkönnyebben a briteket lehet átvágni, legalábbis európai és észak-amerikai összehasonlításban itt a legnagyobb az esélye annak, hogy az internetezőktől valamilyen módon ellopják személyes adataikat - írja a BusinessWeek.


A felmérés során összesen 6 országból 6000 rendszeres online vásárlót kérdeztek meg. A brit válaszadók 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már volt olyan eset, mikor személyes adataikat ellopták az interneten keresztül. Ezzel szemben Németországban ez az arány csupán 3 százalékos.

Tipikus hiba a felhasználók részéről, hogy az egyes internetes oldalakon könnyen megfejthető jelszavakat használnak, így például születési évszámukat, vagy becenevüket. Ez pedig elég nagy hiba, mivel az ilyen információk könnyedén kiszűrhetőek a közösségi oldalakról.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem