7 °C Budapest

A világ legdrágább válásai!

Pénzcentrum
2008. október 16. 11:00

Bár az elmúlt napokban Madonna és Guy Ritchie válásának bejelentésétől volt hangos a sajtó, valószínűleg sokkal nagyobb visszhangja lesz majd annak, ha kiderül, ki mennyivel száll ki a kapcsolatból, hiszen előbb meg kell becsülni, hogy ki mennyit keresett az együtt töltött évek alatt, és ebből mennyi illeti meg a másikat. A Forbes magazin összegyűjtötte a világ legdrágább válásait, a rangsorba valószínűleg Madonnáék is felkerülnek majd.

A 10. helyen Lionel Richie végzett, aki aki 1996-ban vett feleségül egy akkor 18 éves téncoslányt, majd 8 évvel később 20 millió dollárt fizethetett neki, többek között ruhapénz, illetve szépségápolási és plasztikai műtétek finanszírozására.

Michael Douglas 6 heti ismeretség után vette feleségül 1977-ben a 19 éves Diandra Lukert, mégis meglehetősen sokáig maradtak együtt. Nem véletlen, hogy 45 milliót, és két luxus lakást is "örökölt" a feleség a házasságból.

A harmadik helyen álló Spielberg szintén pályája kezdetén kötött házasságot, így váláskor felesége vagyonának felét örökölte, bár ha a mai 3 milliárd dolláros összeget kellene megfelezni, sokkal jobban járt volna.

Niel Diamond neve talán sokaknak ismeretlenül cseng, hiszen ő a 70-es években volt ismert zenész, énekes, így 25 évnyi házasság után felesége busás összeget kapott emlékül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legtöbbet mégis Michael Jordan baseball sztár felesége, egy mexikói banki ügyintéző nyert a váláson, hiszen Jordan Chicago Bullsban szerzett jövedelme, és reklámszerződései 350 milliós vagyont hoztak számára, és így ex-feleségének is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem