15 °C Budapest

A világ legdrágább válásai!

Pénzcentrum
2008. október 16. 11:00

Bár az elmúlt napokban Madonna és Guy Ritchie válásának bejelentésétől volt hangos a sajtó, valószínűleg sokkal nagyobb visszhangja lesz majd annak, ha kiderül, ki mennyivel száll ki a kapcsolatból, hiszen előbb meg kell becsülni, hogy ki mennyit keresett az együtt töltött évek alatt, és ebből mennyi illeti meg a másikat. A Forbes magazin összegyűjtötte a világ legdrágább válásait, a rangsorba valószínűleg Madonnáék is felkerülnek majd.

A 10. helyen Lionel Richie végzett, aki aki 1996-ban vett feleségül egy akkor 18 éves téncoslányt, majd 8 évvel később 20 millió dollárt fizethetett neki, többek között ruhapénz, illetve szépségápolási és plasztikai műtétek finanszírozására.

Michael Douglas 6 heti ismeretség után vette feleségül 1977-ben a 19 éves Diandra Lukert, mégis meglehetősen sokáig maradtak együtt. Nem véletlen, hogy 45 milliót, és két luxus lakást is "örökölt" a feleség a házasságból.

A harmadik helyen álló Spielberg szintén pályája kezdetén kötött házasságot, így váláskor felesége vagyonának felét örökölte, bár ha a mai 3 milliárd dolláros összeget kellene megfelezni, sokkal jobban járt volna.

Niel Diamond neve talán sokaknak ismeretlenül cseng, hiszen ő a 70-es években volt ismert zenész, énekes, így 25 évnyi házasság után felesége busás összeget kapott emlékül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legtöbbet mégis Michael Jordan baseball sztár felesége, egy mexikói banki ügyintéző nyert a váláson, hiszen Jordan Chicago Bullsban szerzett jövedelme, és reklámszerződései 350 milliós vagyont hoztak számára, és így ex-feleségének is.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04