Életveszélyes háziállatok: vírusbomba a ketrecben!

Pénzcentrum
2008. október 8. 05:38

A gyermekek körében a hagyományos kedvencekkel szemben egyre népszerűbbé váltak a hüllők, a pókok, a rágcsálók és az egyéb egzotikus háziállatok. Mielőtt ilyet vásárolunk - a későbbi problémák elkerülése érdekében - érdemes egy szakértővel vagy orvossal egyeztetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyermekorvosunk is megfelelő tájékoztatást adhat a háziállatok tartásának esetleges élettani kockázatairól. A tengerentúli felmérések szerint a családok alig 5 %-a kér tanácsot a szakemberektől pedig ezen a hozzáálláson mindenképpen változtatni kell.

A nem szokványos háziállatok többsége hordozhat magában valamilyen a gyermekekre veszélyes egészségügyi kockázatot. Az ilyen egzotikus állatok megvásárlásáról és felneveléséről az orvosok inkább lebeszélik a kisgyermekes szülőket.

A legtöbb hüllő magában hordozza a szalmonella baktériumot, ami magas lázat és hasmenést is okozhat. A szakértők szerint a szülőknek mélyebben kellene tanulmányozni az ilyen állatokat, mielőtt kiteszik a gyermekeiket a fertőzésveszélynek és az allergiás reakcióknak.

Öt évvel ezelőtt egy elszabadult erszényes patkány körülbelül 20 embert fertőzött meg majomhimlővel az USA-ban. A felmérés szerint a veszélyek ellenére az egzotikus háziállatok száma megkétszereződött az elmúlt másfél évtizedben, az illegális kereskedelem elleni küzdelem egyre nagyobb terhet ró a hatóságokra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?