12 °C Budapest

Életveszélyes háziállatok: vírusbomba a ketrecben!

Pénzcentrum
2008. október 8. 05:38

A gyermekek körében a hagyományos kedvencekkel szemben egyre népszerűbbé váltak a hüllők, a pókok, a rágcsálók és az egyéb egzotikus háziállatok. Mielőtt ilyet vásárolunk - a későbbi problémák elkerülése érdekében - érdemes egy szakértővel vagy orvossal egyeztetni.

A gyermekorvosunk is megfelelő tájékoztatást adhat a háziállatok tartásának esetleges élettani kockázatairól. A tengerentúli felmérések szerint a családok alig 5 %-a kér tanácsot a szakemberektől pedig ezen a hozzáálláson mindenképpen változtatni kell.

A nem szokványos háziállatok többsége hordozhat magában valamilyen a gyermekekre veszélyes egészségügyi kockázatot. Az ilyen egzotikus állatok megvásárlásáról és felneveléséről az orvosok inkább lebeszélik a kisgyermekes szülőket.

A legtöbb hüllő magában hordozza a szalmonella baktériumot, ami magas lázat és hasmenést is okozhat. A szakértők szerint a szülőknek mélyebben kellene tanulmányozni az ilyen állatokat, mielőtt kiteszik a gyermekeiket a fertőzésveszélynek és az allergiás reakcióknak.

Öt évvel ezelőtt egy elszabadult erszényes patkány körülbelül 20 embert fertőzött meg majomhimlővel az USA-ban. A felmérés szerint a veszélyek ellenére az egzotikus háziállatok száma megkétszereződött az elmúlt másfél évtizedben, az illegális kereskedelem elleni küzdelem egyre nagyobb terhet ró a hatóságokra.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem