17 °C Budapest

Életveszélyes háziállatok: vírusbomba a ketrecben!

Pénzcentrum
2008. október 8. 05:38

A gyermekek körében a hagyományos kedvencekkel szemben egyre népszerűbbé váltak a hüllők, a pókok, a rágcsálók és az egyéb egzotikus háziállatok. Mielőtt ilyet vásárolunk - a későbbi problémák elkerülése érdekében - érdemes egy szakértővel vagy orvossal egyeztetni.

A gyermekorvosunk is megfelelő tájékoztatást adhat a háziállatok tartásának esetleges élettani kockázatairól. A tengerentúli felmérések szerint a családok alig 5 %-a kér tanácsot a szakemberektől pedig ezen a hozzáálláson mindenképpen változtatni kell.

A nem szokványos háziállatok többsége hordozhat magában valamilyen a gyermekekre veszélyes egészségügyi kockázatot. Az ilyen egzotikus állatok megvásárlásáról és felneveléséről az orvosok inkább lebeszélik a kisgyermekes szülőket.

A legtöbb hüllő magában hordozza a szalmonella baktériumot, ami magas lázat és hasmenést is okozhat. A szakértők szerint a szülőknek mélyebben kellene tanulmányozni az ilyen állatokat, mielőtt kiteszik a gyermekeiket a fertőzésveszélynek és az allergiás reakcióknak.

Öt évvel ezelőtt egy elszabadult erszényes patkány körülbelül 20 embert fertőzött meg majomhimlővel az USA-ban. A felmérés szerint a veszélyek ellenére az egzotikus háziállatok száma megkétszereződött az elmúlt másfél évtizedben, az illegális kereskedelem elleni küzdelem egyre nagyobb terhet ró a hatóságokra.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?