Vigyázat! Bárki turkálhat a számítógépben...

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 10:07

Az internet rohamos terjedésével a kéretlen levelek mennyisége is egyre csak emelkedik, még azoknál is, akik kifejezetten óvatosan használják a hálózatot. Hogy ez miért történik így, arra egy nemrégiben napvilágot látott felmérés adhat választ.

Egy egyesült államokbeli, a Consumer Reports National Research Center felmérése szerint az internet-felhasználók 57 százaléka tévesen úgy gondolja, hogy mielőtt bármelyik társaság figyeli, hogy a felhasználó mit tesz az interneten, jogi kötelessége, hogy ezt bejelentse, indokolja, hogy miért teszi ezt, s azt is közölje, kivel osztja meg az adatot.

61 százalék véli úgy, hogy amit online tesz, az teljesen privát dolog, s engedélykérés nélkül azt senki sem láthatja, 43 százalék szerint pedig ahhoz, hogy az internetes tevékenységét az egyes cégek láthassák, bírósági végzés kell.

Mindez azonban még nem jelenti azt, hogy a felhasználók ne aggódnának amiatt, mert esetleg az egyes cégek látják, mivel foglalják el magukat az interneten. A válaszadók 72 százaléka nyilatkozott úgy, hogy sejtik, hogy valamelyik társaság rögzíti a tevékenységüket. Ugyanakkor 54 százalék szerint rendkívül zavaró, hogy az e-mailjeik tartalmát, vagy a böngészési előzményeket arra használják az internetes cégek, hogy még több reklámmal bombázhassák őket.

A másik oldal szerint mindenképpen önszabályozásra van inkább szükség, mint egy törvényre amely megtiltaná mindezt. Abban az esetben azonban, ha a felhasználókat nem is érdekli, mi történik böngészési adataikkal az interneten, az egyes cégeknek kevés a motivációja arra, hogy a személyes adatok védelmét figyelembe vegye.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35