20 °C Budapest

A mozik után a nappaliban is lehet 3D-d!

Pénzcentrum
2008. augusztus 31. 12:00

Az elsősorban grafikus processzorairól, PC platformjairól és digitális médialejátszóiról ismert kaliforniai székhelyű Nvidia Corporation a videojátékok szerelmeseinek várhatóan igen nagy örömére 3D-s szemüvegekkel játszható, térhatású játék technológiát fejlesztett ki, amit a San Jose-ban megrendezett NVISION 08 konferencián mutatott be nemrég.

Az IMAX mozikban használatoshoz hasonló szemüveg segítségével válnak 3 dimenzióban is láthatóvá a videojátékok, azonban emellett még egy speciális, 3D megjelenítésére alkalmas TV készülékre is szükség van, amit a Mitsubishi és a Viewsonic már le is gyártott.

A szeteoszkópikus technológia segítségével nem csak új, de akár 2-3 éve piacon lévő játékokat is újra le lehet majd porolni a gyártóknak, hisz azok 3D-vel kiegészülve minden bizonnyal újra sikert tudnának aratni.

Jen-Hsun Huang, a cég alapítója a konferencián azt is elmondta, hogy szerinte nagy jövő van az MMO (massively multiplayer online) játékokban, aminek már jelenleg is több mint 100 millió aktív játékosa van világszerte, ami közösségi site-okkal kiegészülve egy egészen új virtuális világot hozhat létre.
Az említett technológia, a játékok és a hozzájuk tartozó 3D szemüvegek, valamint monitorok várhatóan jövőre kerülnek piacra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?