33 °C Budapest

130 ezer bűnöző adatát veszítetették el

Pénzcentrum
2008. augusztus 24. 09:00

Közel 130 ezer rab és veszélyes bűnöző szigorúan bizalmas adata tűnt el az Egyesült Királyságban. A veszteség igen komoly következményekkel járhat, elég, ha csak arra gondolunk, milyen veszélyben foroghatnak most az egyes bűnözőket elfogó rendőrök...

Az adatokat egy kódolatlan memóriakártyán tárolták, sokan most attól tartanak, hogy a veszélyben forgó rendőrök, illetve letartóztatottak életét védendő, újabb fontokat húznak ki az adófizetők pénztárcájából.

A legveszélyesebbnek tartott brit bűnözők lakcíme is megtalálható az elveszett adatok között. Annak érdekében, hogy megtalálják a memóriakártyát, teljes körű nyomozást rendeltek el.

Az adatvesztési eset nem az egyetlen a szigetországban, ugyanis tavaly 25 millió babakötvény-adat veszett el, idén pedig több millió autóvezető-tanonc, és újonc katona tűnt el szőrén szálán.

Az adatok tárolásáért felelős Home Office szerint ebben az esetben nem ők a hibásak, ugyanis a titkos adatokat egy kódolt e-mailben küldték át elemzésre a PA Consulting cégnek, ott viszont kódolatlanul másolták azokat memóriakártyára, ez veszett el.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem