3 °C Budapest

130 ezer bűnöző adatát veszítetették el

Pénzcentrum
2008. augusztus 24. 09:00

Közel 130 ezer rab és veszélyes bűnöző szigorúan bizalmas adata tűnt el az Egyesült Királyságban. A veszteség igen komoly következményekkel járhat, elég, ha csak arra gondolunk, milyen veszélyben foroghatnak most az egyes bűnözőket elfogó rendőrök...

Az adatokat egy kódolatlan memóriakártyán tárolták, sokan most attól tartanak, hogy a veszélyben forgó rendőrök, illetve letartóztatottak életét védendő, újabb fontokat húznak ki az adófizetők pénztárcájából.

A legveszélyesebbnek tartott brit bűnözők lakcíme is megtalálható az elveszett adatok között. Annak érdekében, hogy megtalálják a memóriakártyát, teljes körű nyomozást rendeltek el.

Az adatvesztési eset nem az egyetlen a szigetországban, ugyanis tavaly 25 millió babakötvény-adat veszett el, idén pedig több millió autóvezető-tanonc, és újonc katona tűnt el szőrén szálán.

Az adatok tárolásáért felelős Home Office szerint ebben az esetben nem ők a hibásak, ugyanis a titkos adatokat egy kódolt e-mailben küldték át elemzésre a PA Consulting cégnek, ott viszont kódolatlanul másolták azokat memóriakártyára, ez veszett el.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57