Sárga csekkes balhé: a Pannon GSM sem marad ki!

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 08:15

Sárga csekken számlát befizetni ugyan kényelmetlen az az előnye azonban eddig megvolt, hogy a pénzmozgás költségeit a szolgáltató állja. Ezt a tételt egyre több szolgáltató igyekszik ügyfeleire továbbhárítani - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Posta szabályzata szerint az átutalt összeg 3,6 ezrelékét, plusz átutalásonként 80 forintot fizet a szolgáltató, ha ügyfele befizeti a csekket. Ez egy tízezer forintos számla esetén 116 forintos költség a csekk kibocsátójának.

Legutóbb a UPC-t támadta meg a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), mivel a cég bruttó 96 forintot számolt fel csekkes ügyfeleinek. A civilek nyomására a cég néhány hét alatt visszavonta a döntést.

A lap értesülései szerint a Pannon GSM lehet a következő a sorban, mely augusztus 21-től bruttó 120 forintot számlázna csekkes ügyfeleinek, illetve a cég értékesítési pontjain személyesen befizetőknek. Ez az összeg akkor is fix, ha a lebeszélt idő kevesebbe kerül mint a példában említett 10 ezer forint.

A FEOSZ tájékoztatása szerint még a héten eldől, mely cégek ellen kezdeményeznek a nemzeti fogyasztóvédelemnél hatósági eljárást.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?