20 °C Budapest

1,5 millió dolláros pénzmosás

Pénzcentrum
2008. augusztus 1. 08:46

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága 1,5 millió USD értékű pénzmosás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a napokban.

Egy külföldi pénzintézetet "hacker támadás" ért, melynek következtében ismeretlen személyek jogosulatlanul átutaltak 1,5 millió amerikai dollárt több hazai, valamint egy off-shore vállalkozás számláira.

A jogosulatlanul elutalt 1,5 millió USD -t ezt követően több részletben és több hazai banknál vezetett további vállalkozás számláin is átvezették, majd nagyobb hányadát forintra átváltották. Az ügyletsorozatot követően több részletben és fiókban közel 71 millió forintot (közel fél millió dollár) készpénzben fel is vettek.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága nyomozói által végrehajtott gyors nyomozati cselekményeknek köszönhetően a bűncselekményből származó 1,5 millió dollárból részben lefoglalás, részben pedig biztosítási intézkedésként a teljes összeg zárolására került sor.

A Vám- és Pénzügyőrség beazonosította a pénzmosásban tevékenyen közreműködő és többek között készpénzfelvételeket megvalósító három magyar állampolgárt, és ellenük elfogató parancsot adott ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A körözött személyeket megtekintheti itt.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM