27 °C Budapest

1,5 millió dolláros pénzmosás

Pénzcentrum
2008. augusztus 1. 08:46

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága 1,5 millió USD értékű pénzmosás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a napokban.

Egy külföldi pénzintézetet "hacker támadás" ért, melynek következtében ismeretlen személyek jogosulatlanul átutaltak 1,5 millió amerikai dollárt több hazai, valamint egy off-shore vállalkozás számláira.

A jogosulatlanul elutalt 1,5 millió USD -t ezt követően több részletben és több hazai banknál vezetett további vállalkozás számláin is átvezették, majd nagyobb hányadát forintra átváltották. Az ügyletsorozatot követően több részletben és fiókban közel 71 millió forintot (közel fél millió dollár) készpénzben fel is vettek.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága nyomozói által végrehajtott gyors nyomozati cselekményeknek köszönhetően a bűncselekményből származó 1,5 millió dollárból részben lefoglalás, részben pedig biztosítási intézkedésként a teljes összeg zárolására került sor.

A Vám- és Pénzügyőrség beazonosította a pénzmosásban tevékenyen közreműködő és többek között készpénzfelvételeket megvalósító három magyar állampolgárt, és ellenük elfogató parancsot adott ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A körözött személyeket megtekintheti itt.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?