Perelik az eBay-t: ennek a fele sem tréfa!

Pénzcentrum
2008. július 28. 09:30

A Software & Information Industry Association (SIIA) bejelentette, hogy kész akár beperelni is az eBay aukciós oldalt, amennyiben nem tesz továbbra sem semmilyen lépést a kalózszoftverek terjedésének megfékezésére.

A szövetség azt is kifogásolta, hogy az aukciós oldal elutasította a felvetést, hogy tegyenek lépéseket a hamis szoftverek kereskedelme ellen. A tárgyalások már évek óta folynak, de az eBay egyszerűen megtagad bármilyen jellegű együttműködést az említett területeket érintően.

A helyzet megoldása nem feltétlenül az ilyen jellegű tartalmak kereskedelmének teljes letiltása lenne, az SIIA olyan javaslatokat tett, miszerint például felhívhatnák a vásárló figyelmét arra, hogy az eladó kalóz vagy hamis szoftvereket próbált eladni korábban. Ha ez bebizonyosodik, különböző büntetési tételekkel lehetne sújtani az eladót, ha pedig első alkalomról van szó, nyomatékosan felhívni a figyelmét, hogy a hamis szoftverek eladása milyen következményekkel járhat.

A csoport becslései szerint az eBay-en eladott szoftverek 75 százaléka illgális, ami már annyira nagy arány, hogy nem lehet az elkövetőket egyesével azonosítani, az eBay segítségére is szükség lenne, bár erre nem nagyon hajlanak az oldal működtetői.

Ha viszont nem változik záros határidőn belül a helyzet, az SIIA már a pertől sem zárkózik el. Ez az eBay-nek azonban nem lenne újkeletű, mivel már eddig is volt rá példa, hogy bíróság előtt érvényesíttette valaki az akaratát vele szemben, többek között a Tiffany is.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35