11 °C Budapest

Értetlenül állnak az eset előtt: mi lesz az eBay sorsa?

Pénzcentrum
2008. július 1. 09:30

Franciaországban megelégelték, hogy az eBay-en sok mindent olcsón lehet megkapni, egy tegnap meghozott bírósági ítélet szerint az online aukciósháznak 63 millió dollárt (10 milliárd forintot) kell fizetnie a luxuscikkeket gyártó Louis Vuitton-nak.

Az ok pedig az, hogy nem sikerült az oldalaikon meghirdetett Louis Vuitton és Christisan Dior termékek hamisítványokat lefülelnie. A büntetés célja, hogy az aukciósház megváltoztassa gyakorlatát, és kidolgozzon egy megfelelő módszert a hamisítványok és csalók kiszűrésére.

Azzal azonban nem lehet vádolni az eBay-t, hogy ne tett volna semmit a csalások kiszűrése érdekében, eddig évente 20 millió dollárt (3 milliárd forintot) szánt erre a célra. A bírósági perben az eBay ellen felhozott vádak szerint hamis táskákat és parfümöket (Kenzo, Guerlain, Dior, Givenchy) kínáltak árverésre az oldalon. A hamis megfogalmazás sok esetben azt takarta, hogy a szóban forgó parfümöket nem a parfümgyártók hivatalos értékesítési láncain keresztül hozták forgalomba...

Az aukciósház szerint az új francia szabály révén a fogyasztók választási szabadságát korlátozzák, s a döntés mindenképpen hatással lesz a használt termékek kereskedelmére is. Ráadásul az ítélet azt sem veszi figyelembe, hogy mi történik abban az esetben, ha valaki például a nem kívánt karácsonyi ajándékától szeretne az interneten keresztül megválni.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?