15 °C Budapest

Üresek a balatoni szállások: az eső elvitte a vendégeket!

Pénzcentrum
2008. július 23. 09:45

Az esős időjárás egyre több területen érezteti hatását. A Balatonnál például mostanra 25-30 százalékos forgalomkiesést eredményezett a tóparti szállásadóknak és vendéglátósoknak. A Velencei-tó partján még ennél is nagyobb, 40 százalékos a csökkenés, sokszor még azok a vendégek sem érkeztek meg, akik már előre lefoglalták a kempinget vagy a szobát - írja a Napi Gazdaság.

Miközben hónap elején még szinte alig győzték kielégíteni az igényeket, addig közel másfél hete egyre nagyobb pangás van a vízpartokon. Sokan inkább megpróbálják a foglalást időben eltolni, remélve, hogy javul az időjárás.

A Kékhullám Idegenforgalmi és Kereskedelmi Kft ügyvezetője szerint a forgalom csökkenése a balatoni strandokon levő egységekben meghaladja a 90 százalékot. Tovább növeli a problémát, hogy a nagy forgalomra való tekintettel nagymennyiségű romlandó árut szereztek be, ami most gyakorlatilag a nyakukon maradt.

Nincs okuk viszont panaszra a nívós wellness-szolgáltatásokat nyújtó szállodáknak, ezeknek a többsége 65-70 százalékos kihasználtsággal működik a rossz idő ellenére is. Bár azért itt is érezhető a rosszidő, tavaly a főszezon közepén a kihasználtság 80 százalék körül mozgott.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?