15 °C Budapest

Bővül a magyar magánklinikák száma

Pénzcentrum
2008. július 10. 10:00

Két új magánklinika is nyílhat a közeljövőben Sopronban és Győrben, melyek igen nagy számban külföldi betegre is számítanak. Kiszámítható működésükhöz azonban legalább 50 százalékos OEP finanszírozásra is igényt tartanának - írja a Napi.

Sopronban idén kezdődhet el annak a 100 ágyas magánkórháznak, illetve hozzá kapcsolódó mélygarázsnak és hotelszárnynak az építése, amely mintegy 4,2 milliárd forintos beruházást igényel.

A kórházban korszerű műtéti tömb, szakambulancia, sebészet, plasztikai sebészet, valamint fizikoterápiás részleg is helyet kap, ami remélhetőleg már 2010-től betegeket is fogadni tud.

A projektet saját forrásból és hitelből valósítják meg, de uniós pénzekre is pályáznak. Ha számításaik bejönnek, két éven belül már a betegek egyharmada EU-s országból érkezik.

A győri egészségügyi központ, valamint 4-csillagos wellness-szálloda 3,5 millliárd forintból valósulhat meg, ahol fogorvosi ellátásra, fizikoterápiás és nőgyógyászati kezelésekre lehet majd jelentkezni. A beruházó itt is megelégedne az 50 százalékos OEP támogatással, és szintén be kíván szállni a külföldi beteggyógyításba is.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04