7 °C Budapest

Hova utazunk? A Google előtt nincs titok!

Pénzcentrum
2008. július 2. 11:58

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját. Az országonkénti és témánkénti bontás alapján érdekes trendeket és területi jellegzetességeket figyelhetünk meg. Májusban az utazás felé fordult a figyelmünk.

Az utazás témakörében legnépszerűbb keresőkifejezések listája:

A legnépszerűbb kulcsszavak
1. balaton
2. útvonaltervező
3. horvátország
4. strand
5. etyek
6. nyaralás
7. balatoni szállás
8. utasbiztosítás
9. last minute
10. kréta
11. horvátország térkép
12. zakynthos
13. zamárdi
14. hajduszoboszló
15. fürdőruhák
16. valutaváltás
17. trogir
18. málta
19. lakókocsi
20. tiszafüred

A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak
1. útvonaltervező
2. üdülési csekk
3. horvátország
4. utazási irodák
5. nyaralás
6. valuta árfolyam
7. dubai
8. görögország
9. wellness
10. hajdúszoboszló
11. ferihegy
12. tunézia
13. zalakaros
14. last minute
15. fapados
16. egerszalók
17. párizs
18. bora bora
19. bibione
20. Korfu

Érthető módon, a nyár közeledtével és a hőmérő higanyszálának egyre feljebb kúszásával az emberek figyelme a nyaralásra koncentrálódik. A legtöbb információt a különböző szálláslehetőségekről, utazási módokról és célállomásokról praktikusan egy helyen, az interneten található.

A híres balatoni nyarat számos dal és film is megörökítette már, sőt a legnépszerűbb keresőkifejezések 20-as toplistájának élén is a Balaton (1.) található. Ez nem meglepő, hiszen a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készített felmérés szerint a belföldre tartó utazók csaknem fele (42,7%) ide szeretne ellátogatni a nyáron . Ehhez kapcsolódóan a listán kiemelkedő helyen található még a balatoni szállás (7.), illetve Zamárdi (13.) is. Akik testi-lelki felfrissülésre vágynak, a hazai wellness szállodákat és élményfürdőket is szívesen felkeresnék. A wellness (legdinamikusabban növekvő kulcsszavak között 9.) még mindig felkapott pihenési forma. Sokan regenerálódnának olyan gyógyvizükről híres településeken, mint Hajdúszoboszló (14., ill. 10.), Tiszafüred (20.), vagy az egyre népszerűbb Egerszalók (16.).

Nemcsak a Magyar Turizmus Zrt. statisztikái szerint, hanem a Google keresési toplistáiban is a legnépszerűbb külföldi nyaralási célpont Horvátország (3.) . A ranglistából jól látható, hogy Horvátország térképe (11.) és a gyönyörű történelmi város, Trogir (17.) is nagyon érdekli az internetezőket. A horvát tengerparton kívül Görögországot (legdinamikusabban növekvő kulcsszavak között 8.) és annak gyönyörű szigeteit (Kréta 10., Zakhynthos 12., illetve a feltörekvő Korfu a 20.) találják egyre többen csábító úticélnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lista alapján megállapítható, hogy a magyarok körültekintőek, és nem csak maga a nyaralóhely érdekli őket, hanem annak megközelítése, az útvonaltervezés is (2. ill. 1.). Jó látni, hogy a nyaralás alatt biztonságukat sem hagyják figyelmen kívül, hiszen sokan gondolnak az utasbiztosításra (8.). Megfontoltságról árulkodik az is, hogy a valutaváltásról (16.) és valuta árfolyamokról (6.) még itthon tájékozódnak az emberek.

Sokan gondolkodnak pénztárcakímélő nyaralásban, valószínűleg ezért keresnek rá annyian a last minute (9.) ajánlatokra, az üdülési csekkre (2.) és a fapados (15.) repülési lehetőségekre.

A divatban hódít a retro, de úgy tűnik, hogy az utazás területén is. Sok internetezőnek jut eszébe, hogy a nyaralásra lakókocsival (19.) induljon útnak, vagy hogy a '90-es évek közkedvelt olasz üdülőhelyére, Bibione-ba (19.) látogasson.

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője a lista kapcsán elmondta: "Jól látható, hogy a lakosság nemcsak az olyan felkapott külföldi üdülőhelyek iránt érdeklődik, mint amilyen Bora Bora, Málta vagy Dubai, hanem sokan belföldön kívánják kipihenni az elmúlt időszak fáradalmait. Ez jó lehetőség a hazai kisvállalkozásoknak, akik például Egerszalókon, Zalakaroson vagy a Balaton partján üzemeltetik idegenforgalomra épülő vállalkozásaikat, hiszen az AdWords hirdetési rendszer segítségével könnyedén tudnak látogatókat csábítani honlapjukra. A releváns hirdetésekről érkező internetezők pedig hamar vendéggé vagy vásárlóvá válhatnak."

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm