Véget ért egy legenda: nem adnak el többet belőle

Pénzcentrum
2008. június 30. 09:30

Véget ért egy legenda, nem adnak el többet a világszerte óriás népszerűségnek örvendő Microsoft Windows XP-ből. Bill Gates nyugdíjba menetelével úgy tűnik magával viszi a népszerű operációs rendszert is...

A Microsoft Corp. bejelentése alapján a mai napra ütemezték be a leállást, mostantól kezdve nem értékesít XP-t a kereskedőknek, s nagy számítógépgyáraknak sem. Ez ellen persze számos felhasználó tiltakozik, akik nem szeretnék a támadások célkeresztjében álló Vistát használni.

Egy ideig még nem kell pánikolni, ugyanis még a gyártóknál bőven van raktáron olyan "vas", amely Windows XP-vel fut. Ha azonban ezek a gépek is elfogynak, azok a felhasználók, akik semmiképpen sem akarják a Vistát használni, azoknak is meg kell vásárolniuk legális úton az új gépet, és az azzal járó Vistát, s utána azt visszafokozni XP-re.

A kisebb, házi felhasználásra PC-ket összeállító boltoknak kivételt tesz a Microsoft, ők január végéig vehetnek még XP-t. A felhasználók persze nem örülnek ennek a lépésnek, online petícióval tiltakoznak, azt szeretnék elérni, hogy a legújabb Windows 7-es operációs rendszer megérkezéséig várjanak a kivonással. Ennek megjelenése egyébként a jövő évben várható.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?