19 °C Budapest

Újra kisütött a nap - mindenki bizakodik

Pénzcentrum
2008. június 9. 06:00

Az áprilisi. soha nem látott szint után újra emelkedésnek indult az Európai Unió támogatásával a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, ugyanis minden ágazat és a fogyasztók várakozásai is kedvezőbben voltak az előző havinál.


Az idei év ötödik hónapjában az üzleti bizalmi index valamivel a márciusi szint felé emelkedett. Az iparban áprilishoz képest javult a termelési kilátások, valamint a rendelésállomány megítélése. Ezzel szemben az építőiparban tovább romlott a termelési helyzet megítélése.

A kereskedelmi index értéke az áprilisi visszaesést követően visszatért az év elején megkezdett emelkedő trendhez. A szolgáltató szférában is jelentősen javult a várható üzletmenet megítélése, valamint a foglalkoztatási hajlandóság.

A fogyasztói bizalmi index a 13 éves mélypontról pozitív irányba mozdult el, s visszatért a márciusi szintre. Javult a lakosság saját pénzügyi helyzetére, megtakarítási képességeire, valamint a várható munkanélküliségre vonatkozó várakozása is. Ezzel szemben az áremelkedésekről már jóval pesszimistábban vélekedtek az emberek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?