Még 2025 előtt katonai konfliktust okozhat a vízhiány!

Pénzcentrum
2008. június 3. 08:30

Az ENSZ főtitkára egy tanulmányból idézett, amely 46 olyan országot vett lajstromba, ahol az édesvízért folytatott küzdelem belátható időn belül katonai konfliktust okozhat. Aggasztó példákat soroltak fel a népességrobbanástól a környezetszennyezésig - írja a Világgazdaság.

Az édesvízkészletek szűkössége korunk egyik legnagyobb kihívása, melynek a békét és a gazdasági stabilitást veszélyeztető következményei lehetnek. Az egyik nézet szerint racionális árképzéssel, elosztással és készletgazdálkodással csökkenthető a pazarlás, mások emberi alap-joggát tennék az ingyenes tiszta vizet.

A korábbi bőséges készletek folyamatosan apadnak a felhasználás, a környezetszennyezés és az éghajlatváltozás következtében. A tengerentúlon már minden harmadik háztartás magántulajdonban lévő szolgáltatótól kapja a vizet. Kína a Himalája készleteit igyekszik megcsapolni, mert az egyéb készletei súlyosan szennyeződtek az ország környezetbarátnak nem éppen nevezhető ipari tevékenysége miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?