16 °C Budapest

Lenyűgöző partszakaszok Európában: felesleges messzebbre utazni!

Pénzcentrum
2008. május 28. 14:00

Az utazási tanácsadók szerint nem feltétlenül kell a Karib-térségbe utazni ahhoz, ha egy csodálatos tengerparton szeretnénk tölteni a nyári szabadságunkat. Érdemes a nyaralás megtervezésekor előbb a kontinensen szétnézni, hogy mit kínálnak az európai partok.


A horvát Zlatni Rat
A brit Telegraph által készített listát a horvát Brac-szigeten található Zlatni Rat nevű partszakasz vezeti, de a görög partok is számos csodát rejtenek az utazók számára. Akik már jártak a kelafóniai félhold alakú Mytros Beach-en, azok csak úgy jellemzik, mint a Jón-tenger legvarázslatosabb partszakasza. A strand formája, a mély türkizkék víz és a hófehér mészkövek lenyűgözik az odalátogatókat.


A görög Mytros Beach
Ha a Karib partokhoz hasonló célpontot keres valaki az öreg kontinensen, annak először is Szardínia szigetét ajánlják az irodák. Az ottani Chia-part maga a paradicsom a harminc méteres fényesen ragyogó homokdűnéivel, borókáival és az ókori föníciai város Bathia romjaival.

A Brit-szigetek legnépszerűbb partjai a Dogs Bay, a Bamburgh Beach és a Luskentyre partszakasz, melyek szélesebb körben a britek által ismertek, az európai turisták többsége inkább a Földközi-tenger partvidékét részesíti előnyben utazásaik során (a képek forrása: www.find-croatia.com, www.greeklandscapes.com).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?