20 °C Budapest

Lenyűgöző partszakaszok Európában: felesleges messzebbre utazni!

Pénzcentrum
2008. május 28. 14:00

Az utazási tanácsadók szerint nem feltétlenül kell a Karib-térségbe utazni ahhoz, ha egy csodálatos tengerparton szeretnénk tölteni a nyári szabadságunkat. Érdemes a nyaralás megtervezésekor előbb a kontinensen szétnézni, hogy mit kínálnak az európai partok.


A horvát Zlatni Rat
A brit Telegraph által készített listát a horvát Brac-szigeten található Zlatni Rat nevű partszakasz vezeti, de a görög partok is számos csodát rejtenek az utazók számára. Akik már jártak a kelafóniai félhold alakú Mytros Beach-en, azok csak úgy jellemzik, mint a Jón-tenger legvarázslatosabb partszakasza. A strand formája, a mély türkizkék víz és a hófehér mészkövek lenyűgözik az odalátogatókat.


A görög Mytros Beach
Ha a Karib partokhoz hasonló célpontot keres valaki az öreg kontinensen, annak először is Szardínia szigetét ajánlják az irodák. Az ottani Chia-part maga a paradicsom a harminc méteres fényesen ragyogó homokdűnéivel, borókáival és az ókori föníciai város Bathia romjaival.

A Brit-szigetek legnépszerűbb partjai a Dogs Bay, a Bamburgh Beach és a Luskentyre partszakasz, melyek szélesebb körben a britek által ismertek, az európai turisták többsége inkább a Földközi-tenger partvidékét részesíti előnyben utazásaik során (a képek forrása: www.find-croatia.com, www.greeklandscapes.com).

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?