Orvos-vesztegetés szafari úttal: mi kerül a receptre?

Pénzcentrum
2008. május 22. 08:15

Bírósági panaszt nyújtottak be Csehországban a kanadai Apotex gyógyszergyártó cég ellen, melynek orvoslátogatói afrikai szafarit ajánlottak azoknak az orvosoknak, akik receptjeinek köszönhetően 420 (tablettát tartalmazó) gyógyszercsomagot tud értékesíteni a cég - írja a Napi.

Az Apotex tagadja a vádat, közleményük szerint belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben, és arra az eredményre jutottak, hogy orvoslátogatóik nem sértették meg a cseh törvényeket.

Az ugyanakkor kifogásolható, hogy a gyógyszergyárak etikai szabályzata megengedi évente egyszer 200-1500 korona értékű ajándék nyújtását az orvosoknak.

A cseh egészségügyi minisztérium olyan törvényt készül benyújtani a parlamentnek, mely visszaszorítaná a gyógyszergyártók lobbitevékenységét a kórházakban.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?