Távkapcsolóval a kézben: nyakunkon az ünnepek!

Pénzcentrum
2007. december 21. 14:00

Már alig várja mindenki, hogy végre karácsony legyen. Nem kell dolgozni, az ember egy kicsit a családjával, netán a barátaival lehet, sütit süt, ebédet, vacsorát főz. Kicsit kizökkenünk ilyenkor a mindennapokból, hogy a családdal tölthessük el az ünnepeket. De vajon mit csinál otthon mindenki napokon keresztül?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A válaszadók 99%-ának van otthon televíziókészüléke, és ha dönteni kell, hogy otthon vagy valahol máshol nézzenek filmet, az emberek többsége az otthon melegét választja. 39%-uk csak otthon néz filmeket, míg komoly kisebbségben vannak azok, akik kizárólag moziban (3%).

A tévénézés szeretete mellett azt is vizsgálta a Szonda Ipsos, hogy azt milyen készüléken teszik a megkérdezettek. Általánosságban elmondható, hogy a háztartások nagy részére még nem jellemző a modern technológia, annak ellenére, hogy 44 százalék rendelkezik sík képernyős tévével.


Jelenleg a legtöbb felhasználó szerint a WAP az ami működik a készülékén, de a mobilon keresztüli internetezés és a mobilinternet is elérhető már a megkérdezettek 26 illetve 18 százalékánál, bár egyelőre csak nagyon kevesen használják ezeket a funkciókat.

Ugyanebben a helyzetben van a mobilon keresztüli e-mail küldés és fogadás: bár minden negyedik mobiltulaj használhatná, valójában csak 4% szokott e-mailezni a készülékén.


Manapság már a karácsonyi üdvözlőlapok helyét is átvette a technika, 61 százalék használja üdvözlésre a mobiltelefonját. Az elterjedtebb a hívás, ez 49 százalékot ért el, miközben az SMS 39 százalékot. Bár azért még nem a mobil az egyeduralkodó, a vezetékes telefont is 36 százalék használja a rokonok, és barátok köszöntésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Bár a hagyományos képeslapküldés is majdnem eléri a 40 százalékot, az e-mail és az internetes képeslap egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Minden tizedik ember internetes képeslapot, és minden tizedik e-mail küld.

A kommunikációs eszközök közül az internet a leginkább "tömeges" műfaj. E-mailt, internetes képeslapot átlagosan 16-20 embernek küldenek azok, akik küldenek egyáltalán ilyet. Az SMS-ek tömege sem sokkal marad el, átlagosan 13 ismerősünket üdvözöljük SMS-ben. A kétféle telefonon és a hagyományos levéllel/képeslappal átlagosan 6-8 emberhez juttatjuk el karácsonyi üdvözletünket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09