5 °C Budapest

Távkapcsolóval a kézben: nyakunkon az ünnepek!

Pénzcentrum
2007. december 21. 14:00

Már alig várja mindenki, hogy végre karácsony legyen. Nem kell dolgozni, az ember egy kicsit a családjával, netán a barátaival lehet, sütit süt, ebédet, vacsorát főz. Kicsit kizökkenünk ilyenkor a mindennapokból, hogy a családdal tölthessük el az ünnepeket. De vajon mit csinál otthon mindenki napokon keresztül?

A válaszadók 99%-ának van otthon televíziókészüléke, és ha dönteni kell, hogy otthon vagy valahol máshol nézzenek filmet, az emberek többsége az otthon melegét választja. 39%-uk csak otthon néz filmeket, míg komoly kisebbségben vannak azok, akik kizárólag moziban (3%).

A tévénézés szeretete mellett azt is vizsgálta a Szonda Ipsos, hogy azt milyen készüléken teszik a megkérdezettek. Általánosságban elmondható, hogy a háztartások nagy részére még nem jellemző a modern technológia, annak ellenére, hogy 44 százalék rendelkezik sík képernyős tévével.


Jelenleg a legtöbb felhasználó szerint a WAP az ami működik a készülékén, de a mobilon keresztüli internetezés és a mobilinternet is elérhető már a megkérdezettek 26 illetve 18 százalékánál, bár egyelőre csak nagyon kevesen használják ezeket a funkciókat.

Ugyanebben a helyzetben van a mobilon keresztüli e-mail küldés és fogadás: bár minden negyedik mobiltulaj használhatná, valójában csak 4% szokott e-mailezni a készülékén.


Manapság már a karácsonyi üdvözlőlapok helyét is átvette a technika, 61 százalék használja üdvözlésre a mobiltelefonját. Az elterjedtebb a hívás, ez 49 százalékot ért el, miközben az SMS 39 százalékot. Bár azért még nem a mobil az egyeduralkodó, a vezetékes telefont is 36 százalék használja a rokonok, és barátok köszöntésére.


Bár a hagyományos képeslapküldés is majdnem eléri a 40 százalékot, az e-mail és az internetes képeslap egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Minden tizedik ember internetes képeslapot, és minden tizedik e-mail küld.

A kommunikációs eszközök közül az internet a leginkább "tömeges" műfaj. E-mailt, internetes képeslapot átlagosan 16-20 embernek küldenek azok, akik küldenek egyáltalán ilyet. Az SMS-ek tömege sem sokkal marad el, átlagosan 13 ismerősünket üdvözöljük SMS-ben. A kétféle telefonon és a hagyományos levéllel/képeslappal átlagosan 6-8 emberhez juttatjuk el karácsonyi üdvözletünket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?