7 °C Budapest

Mindent egy lapra feltéve akcióznak: akiknek nem játék a karácsony...

Pénzcentrum
2007. december 21. 08:45

Rossz évet hagynak maguk mögött a kereskedők, ezért sokuknak a karácsonyi szezon jelenti az utolsó esélyt arra, hogy nyereséggel zárják az esztendőt. Az Országos Kereskedelmi Szövetség álláspontja szerint a kis üzletek tulajdonosai pengeélen táncolnak, a forgalom ugyanis csaknem 10%-kal csökkent idén - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyenge éves forgalom miatt a kereskedők egy része rákényszerül arra, hogy mindent egy lapra tegyen fel és akciók tömegével csalogassa üzletébe a kisebb vásárlóerejű vevőket.

A kereskedők egyébként a Csillagszóró hadművelet fokozott ellenőrzései nyomán kiszabott bírságokat is sokszor aránytalannak érzik, hiszen a legapróbb szabálytalanságokért is 100-200 ezer forintot kell fizetniük és a 12 napos üzletbezárás sem ritka.

A Csillagszóró hadműveletben a hatóság 45 ezer ellenőrzést végzett és az esetek 60%-ában talált szabálytalanságot. A bírságok összege az idén 1,5 milliárd forint volt, melyből 80 millió jutott a karácsonyi szezonra. A vizsgált 18 karácsonyfaégőből 17 veszélyes volt, a bejgliknek pedig csak kb. a fele ütötte meg a mércét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06