16 °C Budapest

Milyen lesz a Volán buszok nélkül? - Olcsó...

Pénzcentrum
2007. október 18. 09:00

Benyújtották a kedvezményrendszer átalakításának számláját a Volán-társaságok: 5,5 milliárd forint megtérítését várják a költségvetéstől. A cégek növekvő veszteségeik miatt már buszaikat is elzálogosítják - írja a Népszabadság.

Június óta egyezkednek a Volánok a nekik járó költségtérítések kifizetéséről. A költségvetésből autóbuszos társaságoknak erre a célra az idén csaknem 50 milliárd forint jut. A cégek számításai szerint azonban a csaknem hatezer idei menetrendszűkítő intézkedés, a veszteséges vasúti mellékvonalakon a közszolgáltatások májusi átvétele és az év végéig várható 8,8 százalékos utasszámcsökkenés mellett ennél legalább 5,5 milliárd forinttal többre lenne szükség. Jövőre pedig újabb 8,3 milliárd forint plusz költségtérítés kellene

A társaságok teljes eladósodásához vezető folyamatot azonban lelassíthatná, ha az idei megtakarításaiból a MÁV-ot 60 milliárd forinttal megsegítő kormány a vasút feladatait tavaly 14, az idén várhatóan 21 mellékvonalon átvállaló autóbuszos cégeknek legalább az utasoknak adott kedvezményeket megtérítené. Már csak azért is, mert a volános számítások szerint a költségvetés éppen az utazási kedvezmények rendszerének átalakításán 18-20 milliárd forintot spórolt meg a MÁV-GYSEV-Volán hármasnál.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?