15 °C Budapest

Milyen lesz a Volán buszok nélkül? - Olcsó...

Pénzcentrum
2007. október 18. 09:00

Benyújtották a kedvezményrendszer átalakításának számláját a Volán-társaságok: 5,5 milliárd forint megtérítését várják a költségvetéstől. A cégek növekvő veszteségeik miatt már buszaikat is elzálogosítják - írja a Népszabadság.

Június óta egyezkednek a Volánok a nekik járó költségtérítések kifizetéséről. A költségvetésből autóbuszos társaságoknak erre a célra az idén csaknem 50 milliárd forint jut. A cégek számításai szerint azonban a csaknem hatezer idei menetrendszűkítő intézkedés, a veszteséges vasúti mellékvonalakon a közszolgáltatások májusi átvétele és az év végéig várható 8,8 százalékos utasszámcsökkenés mellett ennél legalább 5,5 milliárd forinttal többre lenne szükség. Jövőre pedig újabb 8,3 milliárd forint plusz költségtérítés kellene

A társaságok teljes eladósodásához vezető folyamatot azonban lelassíthatná, ha az idei megtakarításaiból a MÁV-ot 60 milliárd forinttal megsegítő kormány a vasút feladatait tavaly 14, az idén várhatóan 21 mellékvonalon átvállaló autóbuszos cégeknek legalább az utasoknak adott kedvezményeket megtérítené. Már csak azért is, mert a volános számítások szerint a költségvetés éppen az utazási kedvezmények rendszerének átalakításán 18-20 milliárd forintot spórolt meg a MÁV-GYSEV-Volán hármasnál.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?