Tönkremegy a Volán és az utasai is...

Pénzcentrum
2007. július 6. 09:30

Milliárdos veszteséget okoz a kormány a Volán-társaságoknak, mellyel veszélyezteti a tömegközlekedés fenntartását - mondta el a Magyar Nemzetnek a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Országgyűlés június 25-én fogadta el a fogyasztóiár-kiegészítéséről szóló törvény módosítását, melyben átalakításra került a kedvezmények rendszere. Az utasok a saját bőrükön érezhetik ennek hatását...

Azt hogy a Volán-társaságok sem lehetnek boldogok, a szakszervezeti vezető egy számpéldával bizonyította, melyből kiderül, hogy az állam által nyújtott utazási kedvezmények miatti bevételkiesés ellentételezése nem éppen helyénvaló.

A 30 kilométeres utazási távolság esetén a havi bérlet ára 18 ezer forint. A 67,5%-os kedvezmény igénybe vételekor az utas csak 5850 Ft-ot fizet és mivel a törvényben meghatározott fogyasztóiár-kiegészítés 9474 Ft, a tényleges árbevétel 15 324 Ft-ra tehető. A veszteség tehát bérletenként 2676 Ft-ra rúg, a 90%-os kedvezmény esetében azonban 3570 Ft-ra rúg a veszteség mértéke.

Az idei évre becsült bevételkiesés az összes Volán-társaságra vetítve mintegy 4 milliárdos lehet, egy teljes év alatt pedig 8,3 milliárd forintot tehet ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07