3 °C Budapest

Beindult a karácsony a bevásárlóközpontokban

Pénzcentrum
2007. december 4. 08:45

Az újonnan nyitott Arena Plaza az előzetes adatok alapján eddig még nem tette tönkre a budapesti kiskereskedelmet, s a konkurensek is alig érzékelhető látogatószám- és forgalomcsökkenést mértéke - olvasható a Napi Gazdaság körképében.

Külsőségek tekintetében egyelőre toronymagasan vezet az új Pláza a Mamut, a Westend és az Árkád előtt. Ugyanakkor az áruházakat egyelőre kevésbé látogatják magyarok, a nagyobb tömeget a szlávajkúak képzik. Az eladók szerint ez szinte karácsonyi hagyomány, ugyanis ilyenkor nagyon sokan érkeznek Ukrajnából és Oroszországból.

A ruházati boltok forgalmának jelentős része tehát a bevásárlóturistáknak köszönhető. A magyarok inkább szórakoztatóelektronikára, vagy gyerekjátékokra szakosodott boltokban keresgélnek, de az éttermek, kávézók is jelentős forgalmat hoznak.

Szakemberek szerint az az alapvető probléma a bevásárlóközpontokkal, hogy kevés figyelmet fordítanak az üzemeltetők az újonnan piacra lépni szándékozó, főként multiláncok igényeire, így a plázákból kikopó márkák helyére ugyancsak lemorzsolódásra ítélt kiskereskedő kerül.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58