12 °C Budapest

Beindult a karácsony a bevásárlóközpontokban

Pénzcentrum
2007. december 4. 08:45

Az újonnan nyitott Arena Plaza az előzetes adatok alapján eddig még nem tette tönkre a budapesti kiskereskedelmet, s a konkurensek is alig érzékelhető látogatószám- és forgalomcsökkenést mértéke - olvasható a Napi Gazdaság körképében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Külsőségek tekintetében egyelőre toronymagasan vezet az új Pláza a Mamut, a Westend és az Árkád előtt. Ugyanakkor az áruházakat egyelőre kevésbé látogatják magyarok, a nagyobb tömeget a szlávajkúak képzik. Az eladók szerint ez szinte karácsonyi hagyomány, ugyanis ilyenkor nagyon sokan érkeznek Ukrajnából és Oroszországból.

A ruházati boltok forgalmának jelentős része tehát a bevásárlóturistáknak köszönhető. A magyarok inkább szórakoztatóelektronikára, vagy gyerekjátékokra szakosodott boltokban keresgélnek, de az éttermek, kávézók is jelentős forgalmat hoznak.

Szakemberek szerint az az alapvető probléma a bevásárlóközpontokkal, hogy kevés figyelmet fordítanak az üzemeltetők az újonnan piacra lépni szándékozó, főként multiláncok igényeire, így a plázákból kikopó márkák helyére ugyancsak lemorzsolódásra ítélt kiskereskedő kerül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20