22 °C Budapest

Mennyit kaszálnak a fémtolvajok? Mindent szétlopnak...

Pénzcentrum
2007. november 30. 08:15

Ma tárgyalja a parlament az ötpárti egyeztetés után, hogy a jövőben a színesfémhulladékkal kapcsolatos tevékenységet ne kereskedelmi tevékenységnek, hanem hulladékkezelésnek minősítse a jogszabály - írja a Magyar Hírlap.

Az alumínium, a réz és a bronz számítanak abszolút slágercikknek, de a vasat és az egyéb fémeket is viszik a tolvajok. A legfertőzöttebb régió Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megye, az utóbbi időben azonban Fejér és Pest megye is felzárkózott.

Az elkövetői kör két nagyobb csoportra osztható: a megélhetési költségeik fedezéséért lopókra és a nagyipari módszerekkel, szervezetten dolgozókra.

A MÁV-nak és az elektromos műveknek évente több 100 millió forintos kárt okoznak az elkövetők, akik újabban előszeretettel veszik célba a GSM-tornyokat is. Egy-egy alumiínium doboz kiürítve 10-12 ezer kilogrammot is nyomhat, a hivatalos kilónkénti ár pedig 200-300 Ft-ra tehető, melynek a tolvajok jó esetben csak a felét kapják meg.

A lapnak nyilatkozó teleptulajdonos elmondta, hogy feldolgozáskor a lopott holmit azonnal beolvasztják az illegális öntödékben, a hatóságnak így esélye sincs a forrást felderíteni.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?