22 °C Budapest

Szétlopják a MÁV-ot: már nem a színesfém a menő...

Pénzcentrum
2007. május 25. 10:30

A kábeltolvajok által az idén a MÁV-nak okozott közvetlen károk összege eléri az 5,7 millió forintot (tavaly ez 11 millió volt), a közvetett károk azonban ennél jóval tetemesebbek, óvatos vasúti becslések szerint is elérik a 3-4 milliárd forintot - írja a Népszabadság.

A kábellopások által leginkább veszélyeztetett térségek toplistáját a budapesti körvasúti és az elővárosi vonalak vezetik, a második helyre a Tatabánya és Szárliget közti szakasz került, míg a dobogó harmadik fokát Szolnok és térsége csípte meg.

Az illegális értékesítés világ alkalmazkodni látszik a technikai fejlődéshez, ma ugyanis már az optikai kábeleket is lopják, nem állnak meg a színesfémeknél.

A biznisz virágzik, mivel az évente 100-nál alig több lopás alacsony lebukási valószínűsége mellett az olajozottan működő értékesítési hálózat is csábító.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?