3 °C Budapest

Ötszáz forintos buszjegy, SMS-ben

Pénzcentrum
2007. november 19. 10:00

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mely járatok szűnnek majd meg a tömegközlekedési hálózat átalakításával - olvasható a Magyar Nemzetben.

A BKV elkészítette a "Kötetlenül kötöttpályán" címet viselő munkaanyagot, amely a 2010-ig várható változásokat tartalmazza. Antal Attila vezérigazgató szerint ez azonban még csupán előkészítése az elkövetkező időszakban várható változásoknak.

Emellett elkészült a jövő évi paraméterkönyv, s a január elsejétől esedékes újabb díjemelési javaslat is, amely a lap információi szerint 10, 13 és 17 százalékos emelést tartalmaz. Regőczi Miklós, kommunikációs vezérigazgató-helyettes szerint a jövő évi jegyfajta-átalakítás egyik legfontosabb eleme az lesz majd, hogy megszűnik a havibérlet, helyette a 30 napos szelvény lép életbe.

A tervek szerint az átlagosnál drágább lesz az éjszakai járatokra érvényes jegy, melyet azzal indokoltak, hogy a járművek éjjeli üzemeltetése, és takarítása valamint a vezetők pótléka miatt többe kerül, mint nappal.

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyja a javaslatot, akár már januártól lehet majd SMS-ben is jegyet venni, 500 forintért, melyet nem csupán egy utazásra lehet felhasználni, hanem hétköznapokon 60 percig, hétvégén pedig 90 percig lehet majd használni. A tervek szerint emellett a családi jegy már nem csupán hétvégére lesz érvényes.

Arról egyelőre nincs konkrétum, hogy mely járatok szűnnek majd meg. Somodi László vezérigazgató-helyettes szerint azért, mert még nincsenek határozott elképzelések, csupán olyan munkaanyag, amely alapján elkezdődhet egy szakmai, politikai és társadalmi vita. A végeredményre azonban akár még heteket, hónapokat is kell várni, ekkorra kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé. Az átalakításoktól mintegy 15-18 milliárd forint megtakarítást remél a cég, melyet fejlesztésre fordítanának.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?