16 °C Budapest

Ötszáz forintos buszjegy, SMS-ben

Pénzcentrum
2007. november 19. 10:00

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mely járatok szűnnek majd meg a tömegközlekedési hálózat átalakításával - olvasható a Magyar Nemzetben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BKV elkészítette a "Kötetlenül kötöttpályán" címet viselő munkaanyagot, amely a 2010-ig várható változásokat tartalmazza. Antal Attila vezérigazgató szerint ez azonban még csupán előkészítése az elkövetkező időszakban várható változásoknak.

Emellett elkészült a jövő évi paraméterkönyv, s a január elsejétől esedékes újabb díjemelési javaslat is, amely a lap információi szerint 10, 13 és 17 százalékos emelést tartalmaz. Regőczi Miklós, kommunikációs vezérigazgató-helyettes szerint a jövő évi jegyfajta-átalakítás egyik legfontosabb eleme az lesz majd, hogy megszűnik a havibérlet, helyette a 30 napos szelvény lép életbe.

A tervek szerint az átlagosnál drágább lesz az éjszakai járatokra érvényes jegy, melyet azzal indokoltak, hogy a járművek éjjeli üzemeltetése, és takarítása valamint a vezetők pótléka miatt többe kerül, mint nappal.

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyja a javaslatot, akár már januártól lehet majd SMS-ben is jegyet venni, 500 forintért, melyet nem csupán egy utazásra lehet felhasználni, hanem hétköznapokon 60 percig, hétvégén pedig 90 percig lehet majd használni. A tervek szerint emellett a családi jegy már nem csupán hétvégére lesz érvényes.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Arról egyelőre nincs konkrétum, hogy mely járatok szűnnek majd meg. Somodi László vezérigazgató-helyettes szerint azért, mert még nincsenek határozott elképzelések, csupán olyan munkaanyag, amely alapján elkezdődhet egy szakmai, politikai és társadalmi vita. A végeredményre azonban akár még heteket, hónapokat is kell várni, ekkorra kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé. Az átalakításoktól mintegy 15-18 milliárd forint megtakarítást remél a cég, melyet fejlesztésre fordítanának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20