3 °C Budapest

8 milliónyi bírságot hajtott be a BKV - 20% kedvezményt kap, aki most fizet

Pénzcentrum
2007. november 9. 15:34

Majdnem 5000 érdeklődő és 8 milliós pótdíjbevétel - még nincs vége, de már eredményesnek bizonyult a BKV Zrt. Blicc Over kampánya. A 2007. október 18-án meghirdetett, a cég kintlévőségeinek behajtására irányuló akció keretében azok a bliccelők, akik a kampány indulását követő egy hónapban rendezik az elmúlt 5 évben keletkezett pótdíjtartozásukat, 20 % kedvezménnyel tehetik ezt meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közlekedési társaság akciójával szeretné felhívni az utasok figyelmét arra, hogy a bliccelés is egyfajta lopás, amellyel a bliccelő a fizető utasokat csapja be közvetetten, azzal, hogy a BKV-nak kárt okoz. Több mint 15 milliárd forintos kintlévőség halmozódott fel a társaságnál az elmúlt években pótdíjtartozásokból. A kampánytól már a meghirdetéskor is azt remélte a BKV, hogy adósai nagyobb hajlandóságot mutatnak majd tartozásuk rendezésére, ezáltal sok esetben elkerülhető lesz, hogy bírósághoz, majd követeléskezelő céghez forduljon.

A kampány eredményesnek bizonyult: a 2007. október 18-a óta eltelt időszakban több mint 5000 érdeklődő kereste meg tartozásának összegéről, a befizetés módjáról érdeklődve a társaságot a 06 (1) 555-7888-as telefonvonalon keresztül. A befolyt pótdíjak összege elérte a 8 millió forintot, november elején pedig volt egy olyan nap, amikor - feltételezhetőn a bérletpénztárakban is elhelyezett tájékoztató anyagoknak köszönhetően - a pótdíjbevétel meghaladta az 1.200.000 forintot!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?