8 milliónyi bírságot hajtott be a BKV - 20% kedvezményt kap, aki most fizet

Pénzcentrum
2007. november 9. 15:34

Majdnem 5000 érdeklődő és 8 milliós pótdíjbevétel - még nincs vége, de már eredményesnek bizonyult a BKV Zrt. Blicc Over kampánya. A 2007. október 18-án meghirdetett, a cég kintlévőségeinek behajtására irányuló akció keretében azok a bliccelők, akik a kampány indulását követő egy hónapban rendezik az elmúlt 5 évben keletkezett pótdíjtartozásukat, 20 % kedvezménnyel tehetik ezt meg.

A közlekedési társaság akciójával szeretné felhívni az utasok figyelmét arra, hogy a bliccelés is egyfajta lopás, amellyel a bliccelő a fizető utasokat csapja be közvetetten, azzal, hogy a BKV-nak kárt okoz. Több mint 15 milliárd forintos kintlévőség halmozódott fel a társaságnál az elmúlt években pótdíjtartozásokból. A kampánytól már a meghirdetéskor is azt remélte a BKV, hogy adósai nagyobb hajlandóságot mutatnak majd tartozásuk rendezésére, ezáltal sok esetben elkerülhető lesz, hogy bírósághoz, majd követeléskezelő céghez forduljon.

A kampány eredményesnek bizonyult: a 2007. október 18-a óta eltelt időszakban több mint 5000 érdeklődő kereste meg tartozásának összegéről, a befizetés módjáról érdeklődve a társaságot a 06 (1) 555-7888-as telefonvonalon keresztül. A befolyt pótdíjak összege elérte a 8 millió forintot, november elején pedig volt egy olyan nap, amikor - feltételezhetőn a bérletpénztárakban is elhelyezett tájékoztató anyagoknak köszönhetően - a pótdíjbevétel meghaladta az 1.200.000 forintot!

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem