-4 °C Budapest

25%-os BKV jegy- és bérletár-emelés jön?

Pénzcentrum
2007. november 6. 16:59

Az InfoRádió értesülései szerint a BKV illetékesei három változatot dolgoztak ki a jövő évi tarifaemelésre, amelyek közül az egyik az lehet, hogy átlagosan akár 25%-kal is emelkedhetnek a jegy- és bérletárak. A szakmai egyeztetéseken felvetődött még, hogy bevezetik a csúcsidei és a hétvégi bérletet, valamint hogy az éjszakai járatokra ne legyen érvényes a bérlet, csak jeggyel lehessen utazni.

Egy szakmai egyeztetésen levő előkészítő anyag szerint három változat készült a BKV jövő évi tarifaemelésére, ami egy átlagosan 11-12 százalékos, egy 17-18 százalékos és egy 22-25 százalékos drágulást tartalmaz. Az anyagot még a BKV igazgatósága és a főváros vezetése is megtárgyalja, mielőtt a november végi közgyűlés elé kerülne. A dolgozói bérlet ára a jelenlegi 7350 forintról 8000, 8500 vagy 9500 forintra drágulhat a három változat alapján.

Felvetődött olyan elképzelés, hogy a felsorolt bérletárak egy úgynevezett csúcsidei bérletre vonatkoznának, emellett lenne kedvezményes árú hétvégi és csúcsidőn kívüli bérlet. Szintén felmerült az előkészítés során, hogy az éjszakai buszjáratokra ne legyen érvényes a bérlet, csak jeggyel lehessen használni őket.

A koncepcióról még több körben döntenek, a fővárosi kabinet várhatóan a jövő hét elején tárgyalja az elképzeléseket, ezt követően a városüzemeltetési bizottság határoz az ügyben, végül a fővárosi közgyűlés mondja ki a döntő szót november végén.

Az InfoRádió értesülése szerint a városvezetés elé kerülhet első olvasatban a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó paraméterkönyv is. A menetrendi változások között van olyan elképzelés, ami mintegy negyven buszvonal megszüntetését javasolja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A menetrendről a következő héten dönthet a városüzemeltetési bizottság, ezt a kérdést a fővárosi közgyűlés nem tárgyalja.

Az InfoRádió megkereste Regőczi Miklóst, a BKV kommunikációs igazgatóját, aki azt mondta, hogy az előkészítő anyagok még nincsenek olyan fázisban, hogy a cég beszámolhatna róla.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?