7 °C Budapest

Csalódottak a strandosok: az időre ezúttal nem lehet panasz!

Pénzcentrum
2007. augusztus 27. 08:30

Becslések szerint nagyságrendileg 20%-kal volt magasabb a budapesti strandok nyári vendégforgalma a tavalyi szintnél, ez azonban még így is csalódás, hiszen a hasonlóan jó időt hozó nyarakon korábban számottevően több ember fordult meg a fürdőhelyeken - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Idén a csúcsnapokon 25 ezren voltak a medencéknél, míg 3-4 éve, amikor hasonlóan meleg volt a nyár, akadtak olyan napok is, amikor 35 ezren is jegyet váltottak a strandokra.

A Gyógyfürdő Zrt. osztályvezetője a lapnak elmondta, hogy a mostani csalódás a pénztelenségnek és a megszorító intézkedéseknek tudható be, véletlenül sem a jegyárak emelkedésének, volt ugyanis olyan hely, ahol tavalyról egyáltalán nem növelték a belépők árait.

A szezonnak lassan vége: vasárnap este a Római, a csepeli strand és a Paskál is lehúzta a rolót, szeptember 2-án a Palatinus, szeptember 30-án a Dagály és a Csillaghegyi strand is bezár. Az osztályvezető elmondása szerint nem éri meg kitolni a kapuzárást, a forgalom ugyanis ezt messze nem indokolja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06