3 °C Budapest

Mit tesznek a laptopba? - Perelnek az átverés miatt!

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 06:50

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégét, a texasi székhelyű Dellt több kínai ügyfél is beperelte, mert az reklámjaiban megtévesztő adatokat közölt az egyik notebook típusának alkatrészeiről.


A számítógépeket más chippel készítették és szállították el a vevőknek, mint amit az internetes oldalon és a szórólapokon tájékoztatásul lehetett látni. Már legalább 20 ügyfél indított keresetet a Dell ellen. A vállalat mélységes sajnálatát fejezte ki a tévedéssel kapcsolatban, és teljes visszatérítést ajánlott fel a károsultaknak.

A cég azzal védekezik, hogy az érintett laptop modelleknél már áttértek másfajta chipek használatára, a brossúrákat azonban még nem sikerült frissíteni, és a legaktuálisabb információkat közölni. A probléma azonban az, hogy az eredeti konstrukció szerint a számítógép egy időben számos szoftver alkalmazást tud egy időben futtatni, mely az új esetében nem mondható el.

Egy kínai napilap értesülése szerint az első pert július 26-án nyújtották be Shanghaiban, a másik 19-et pedig augusztus 8-án, Xiamenből jelentették. A bíróság döntése megakadályozhatja a Dellt abban, hogy a jelenlegi kínai piacvezetőt, a Lenovot megelőzze a kiélezett versenyben.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?