Mit tesznek a laptopba? - Perelnek az átverés miatt!

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 06:50

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégét, a texasi székhelyű Dellt több kínai ügyfél is beperelte, mert az reklámjaiban megtévesztő adatokat közölt az egyik notebook típusának alkatrészeiről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A számítógépeket más chippel készítették és szállították el a vevőknek, mint amit az internetes oldalon és a szórólapokon tájékoztatásul lehetett látni. Már legalább 20 ügyfél indított keresetet a Dell ellen. A vállalat mélységes sajnálatát fejezte ki a tévedéssel kapcsolatban, és teljes visszatérítést ajánlott fel a károsultaknak.

A cég azzal védekezik, hogy az érintett laptop modelleknél már áttértek másfajta chipek használatára, a brossúrákat azonban még nem sikerült frissíteni, és a legaktuálisabb információkat közölni. A probléma azonban az, hogy az eredeti konstrukció szerint a számítógép egy időben számos szoftver alkalmazást tud egy időben futtatni, mely az új esetében nem mondható el.

Egy kínai napilap értesülése szerint az első pert július 26-án nyújtották be Shanghaiban, a másik 19-et pedig augusztus 8-án, Xiamenből jelentették. A bíróság döntése megakadályozhatja a Dellt abban, hogy a jelenlegi kínai piacvezetőt, a Lenovot megelőzze a kiélezett versenyben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20