24 °C Budapest

Utat tör az üdülési csekk, már az éttermekben is

Pénzcentrum
2007. július 19. 08:30

Egymilliárd forintos éttermi forgalomra számít az üdülési csekkekből a Magyar Vendéglátó Ipartestület annak apropóján, hogy tegnaptól már néhány független vendéglőben is lehet csekkel fizetni. Az önálló éttermek közül az idén kétszáz szerződhet az üdülési alapítvánnyal - írja a Népszabadság.

Tegnaptól elvileg 55 ezer vendéglátó egység tulajdonosa rohamozhatná meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány székházát azt követelve, hogy kapjanak lehetőséget az üdülési csekk beváltására. Az immár sok milliárd forintos piac - az idén csak az első fél évben már 18,5 milliárd forint értékű csekket vásároltak a gazdálkodó szervezetek és 1,7 milliárdnyit adott szociális támogatásként az alapítvány - évről évre bővül, immár majdnem minden tizedik magyarnak van csekkfüzete.

Az éttermi beváltásról már régen megszületett a megállapodás, de mostanáig csupán az alapítvánnyal szerződött 4400 szálláshely közül az a 2088 tudta elfogadni a csekkeket étkezésre - azok, amelyeknek van saját étkezdéjük, éttermük. A vendéglátósok ipartestülete több fórumos egyeztetés után egyelőre kétszáz vidéki étterem nevét tartalmazó listát adott át az üdülési alapítványnak. Mint Háber Tamás, az ipartestület elnöke kijelentette: tudja, hogy a lista összeállítása támadható, de az alapítvány technikai fejlesztésének befejezéséig nem lehet hirtelen sok ezer új elfogadóhellyel bővíteni a beváltók körét. A listán szereplőkért a szakmai testület felelőséget vállal, az viszont már saját döntésük, hogy akarnak-e szerződni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?