Július végétől figyelik a zsebeket

Pénzcentrum
2007. július 17. 08:46

Július végén ülhet először össze az Antikorrupciós Testület (AKT), melynek elsődleges feladat a hosszú távú korrupcióellenes stratégia felállítása lesz. A Tanácsadó Testület a Korrupciómentes Közéletért megreformálásából létrejövő szervezetnek 2007 végéig kell elkészítenie a korrupció elleni küzdelem cselekvési programját, illetve a 2010-ig elérendő célokat - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A testület a jelenlegi tervek szerint 18 fővel működik majd. Kormányzati oldalról helyet kapnak a szakminisztériumok delegáltjai, valamint az elnöki teendőket is az igazságügyi miniszter látja majd el. Ez összesen hat tagot jelent. Egyéb állami szervek (Legfőbb Ügyészség, ÁSZ, GVH, stb.) újabb hat tagot delegálhatnak, a fennmaradó helyeket a civil életből érkezők (jogvédők, szakmai szervezetek emberi) foglalhatják el.

A testület elsődleges feladata a hosszú távú stratégia kidolgozása, de ezen felül foglalkozik majd véleményezéssel, kormányzati döntések előkészítésével, tehet javaslatokat, valamint koordinálja a korrupció elleni küzdelmet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06